Treća sreća? Amerikanac dva puta bio na Zvezdinom radaru, da li je došlo vreme za saradnju?

Autor: Nikola Miloradović
petak 05.06.2020.
10:00
Izvor: Sportske.net

Hoće li iskusni bek konačno zadužiti crveno-belu opremu?

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Sve je izvesnije da će klupu Crvene zvezde od Dragana Šakote preuzeti Saša Obradović.

Bivši košarkaš "crveno-belih" je navodno izdvojio i novac iz svog džepa kako bi seo na klupu tima sa Malog Kalemegdana, više OVDE.

Kada Obradović i zvanično bude preuzeo Zvezdu, što se očekuje svakog časa, krenuće se i sa sastavljanjem tima za narednu sezonu.

Brojni evropski klubovi su već krenuli u pravljenje rostera, dovode se i otpuštaju igrači, pa bi tako bez ugovora ovog leta trebalo da ostane i iskusni američki šuter Met Džening.

On je u Baskoniji od 2017. godine, ali po svemu sudeći napušta Vitoriju nakon tri godine, neće dobiti ponudu za novu saradnju.

U Evropu je stigao 2011. godine, kada je zaigrao za italijanski Kazale Monferato, nakon jedne sezone preselio se u Montepaski, sa kojim osvaja i duplu krunu na Apeninima.

Baner 4

Nakon toga je zaigrao i na Jadranu, potpisao je za Cibonu leta 2013. godine, da bi se u januaru naredne već vratio u Sijenu.

Seli se potom u Anadolu Efes, nakon sezone u Istanbulu dovodio se i u vezu sa prelaskom u redove Crvene zvezde.

Ipak, umesto u Beogradu završio je u Jerusalimu, nakon sezone u Hapoelu potpisao je za Lokomotivu Kubanj, a potom je stigao u Vitoriju leta 2017. godine.

Bilo je priče i minulog leta da bi mogao da pojača "crveno-bele", ali je ipak ostao u redovima Baskonije.

Met Dzening
Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

Sada će, po svemu sudeći, napustiti klub iz "Fernando Buesa" arene, pa se čini da bi konačno mogao da ponese i crveno-beli dres.

Kako stoje stvari Zvezda ostaje bez Bilija Berona i Kevina Pantera, obojici ističu ugovori sa klubom i nalaze se na radaru daleko imućnijih timova iz Evrolige, pa bi iskuni bek kao Džening mogao da predstavlja odlično rešenje na poziciji beka šutera.

Inače, Džening je od 2018. godine i reprezentativac Gruzije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke