Trinkijeri našao "opravdanje" za odlazak iz Partizana, zvuči neverovatno...

Autor: Ivan Cvetković
petak 17.07.2020.
12:44
Izvor: Sportske.net

Italijan otkrio i kako je stigao u Bajern.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT ©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT ©

Povezane vesti

Doskorašnji trener Partizana Andrea Trinkijeri predstavljen je u svom novom klubu Bajernu.

On je tako u intervjuu za klupski kanal govorio o mnogim temama, a dotakao se i svoje epizode u Partizanu.

"Ovo je bila veoma specifična godina za sve. Suočavamo se širom sveta sa nečim što niko nije očekivao. Vodio sam Partizan, imali smo neverovatnu sezonu, bili smo prvi u ABA, prvi u Evrokupu, osvojili smo dva trofeja i bila je to sezona za pamćenje. A, onda je odjednom došla pandemija i sve je bilo izbrisano u dve nedelje. Osećao sam se depresivno, tužno", kazao je Italijan.

Trinkijeri je potom uporedio košarku u Srbiji i Nemačkoj.

"Srbija je zemlja košarke, imaju članove Kuće slavnih, imaju sve o istoriji igre. Istovremeno, Nemačka postaje zemlja košarke. Infrastrukturno, organizaciono, punim halama... Veoma sam srećan jer su uspeli da shvate trenutak Bundeslige. Imaju brend i hoće da imaju najbolji mogući proizvod"
, smatra on, a potom je otkrio i kako je došlo do kontakta sa Bajernom.

"Ne sećam se kada smo stupili u kontakt. Bilo je to u vreme korone. Počelo je malim stvarima i poslednjih nedelja smo našli zajednički jezik oko toga šta i kako želimo da uradimo. Svako jutro se budim sa ciljem da budem pametan, a to znači da moram da razmišljam. Ovo nije bilo za dugo razmišljanje. Znam da je Bajern u fudbalu na vrhu sveta i voleo bih da pratim tu stazu i da postavim Bajern na elitni košarkaški nivo", nada se Trinkijeri.

Baner 6

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke