Trinkijeri o "junioru Novici", teškoći igranja prve utakmice kod kuće i glavnim ciljevima protiv Tofaša

Autor: Pavle Knežević
utorak 08.10.2019.
22:41
Izvor: Sportske.net

Nije zaboravio trener crno-belih da zabavi novinare i javnost posle prve ovosezonske konferencije za novinare na domaćem terenu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Andrea Trinkijeri je posle prve domaće pobede u Evrokupu rekao da je utakmica bila teža nego što je očekivao i istakao da je najvažnije bilo da je tim pobedio.

"Voleo bih da kažem da je utakmica bila teška kao što sam očekivao, ali bih vas slagao – bilo je teže. U suštini, na putu smo 25 dana, ovo je prva utakmica kod kuće i uplašili smo se. U prvom poluvremenu smo bili između, i u napadu i odbrani, a oni su vrlo dobar napadački tim i ubili su nas svojim spejsingom. Kasnili smo na sve, trojka, polaganje, trojka, polaganje.

Ali, nismo se istopili, vratili smo se, odigrali dobro drugi deo druge četvrtine i posle je bila druga utakmica. U drugom poluvremenu smo prilagodili neke stvari u napadu i odbrani i na kraju smo, kada se sve sabere, zaslužili pobedu
", rekao je Trinkijeri.

Partizan je slavio 93:80 u drugom kolu Evrokupa i tako ostvarili i drugi trijumf. Ovo je inače crno-belima bila prva utakmica u novom domu, Beogradskoj Areni.

"Sve je bilo novo, emocije. Prvo poluvreme katastrofa, ali drugo poluvreme...Bilo je novo za navijače, igrače, trenere, sve je bilo posebno, veliko, teško, ali...Ja sam tražio od ekipe, jer sam pretpostavio da će biti tako, da nije važno kako, ali da dobijemo ovu utakmicu i vežemo je sa pobedom u Veneciji. Nisam toliko bio fokusiran na kvalitet, koliko na rezultat", rekao je Trinkijeri.

Rašon Tomas nije igrao zbog manje povrede. Trener je rekao da nije ništa ozbiljno, ali da nije hteo da rizikuje zbog zgusnutog rasporeda u oktobru.

Sa druge strane, Rade Zagorac je odigrao fantastičnu partiju, komentar njegove igre?

"Ja ću pričati o Radetu kad ne bude dobro igrao. Danas treba da uživa, a ja ću da ga podržim kad ne da 26 poena", kazao je trener.

Naravno, gde je Trinkijeri, tu je šala, pa je tako posle pitanja novinara da prokomentariše i partiju Novice Veličkovića, on odgovorio "ko?", a onda je rekao "aha, onaj junior".

"Mladi gospodin, izvadili smo ga iz frižidera, zagrejali smo ga u Laktašima za ovo. Novica je primer šta znači košarkaška glava, kako se pripremiti i kako odigrati ovakve utakmice. U jednom trenutku je junior malo poludeo i bio kreativan u odbrani, a kod nas je dozvoljeno biti kreativan samo u napadu, pa je izmislio par rotacija sa Marsa, pa sam bio ljut, ali drago mi je zbog njegove igre", odgovorio je Trinkijeri.

Volden i Mozli su takođe bili jako dobri...

"Kori je jako dobro odigrao. Vil je dobio udarac u Laktašima u leđa, nije dva dana trenirao, ali on je koristan igrač. Možda nije najtalentovaniji, ali je jako koristan igrač. Nikola Janković je imao veliku i dobru utakmicu u Laktašima, a danas mu je samo falio koš. Trebaće nam i on, važan je i on", rekao je Trinkijeri.

Novinari su se nasmejali posle jedne razmene sa novinarem, koji je pitao da li je Parahovski dobro jer je delovalo da šepa.

"Dobro je. Nadam se da nisi maler", odgovorio je trener.

"Ja ne verujem u maler", kazao je novinar, posle čega je Trinkijeri šaljivo planuo: "E, pa ja verujem! Treba da odeš jedno 10 dana na Siciliju pa da se ne vratiš!"

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke