Trinkijeri otkrio ko je Partizanov "štoper" i šta je najvažnija dobit danas

Autor: Pavle Knežević
nedelja 10.02.2019.
21:40
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana bio je jako zadovoljan jednom stvari, za koju je rekao da je glavna večeras.

ABA liga/Partizan NIS
ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je njegova ekipa promenila malo stvari u igri, ali da je najveća promena bila u glavi, jer tim nije padao u paniku. Pohvalio je i Gegića za koga je rekao da je timski štoper.

"Čestitam mojim igračima na velikoj borbi. Bez dva važna igrača (Zagorac i Nikolić) igrali smo tvrdo, borili smo se, dobili evroligaša. Bila je napeta, teška utakmica. Mi smo igrali kao tim i na kraju smo dobili jednu veliku utakmicu kod kuće. To nam je malo falilo", rekao je Trinkijeri.

Upitan za promene u timu, u igri, on je istakao šta je najveća promena.

"Iskreno, samo sam želeo da moja ekipa ne igra preplašeno. Fale nam dva važna igrača, kompletno se poremetila rotacija u bekovima, ali neki put se desi da se te stvari pretvore u energiju, želju, strast i ja sam samo želeo da ekipa igra bez straha.

Sa greškama, 20 izgubljenih lopti – ajoj, nikad nećemo sazreti - sa 20 izgubljenih lopti i 25 asistencija, igrali smo čvrstu utakmicu. Malo smo promenili neke stvari, malo rotaciju, malo spejsing. Imao sam dva treninga na kojima smo mogli to da radimo, ali mislim da se promenila glava, igrali su sa publikom bez pritiska
", rekao je Trinkijeri.

Nikola Janković je odigrao odlično, da li je ovo njegova najbolja utakmica do sada?

"Ne znam, jer ja sam kao slon, pamtim samo loše utakmice, ne dobre. Bio je čvrst u odbrani i napadu, ima prostora da bude bolji", kaže trener.

Amar Gegić je bio džoker, pogotovo u odbrani...

"Za Amara su dobar posao napravili moji pomoćnici Aco i Vlado. Prve tri akcije je zabrljao sve, tražio sam nož, pištolj iza klupe, oni su me zaustavili. Nekada moraš prvi put pružiti podršku i onda da dobiješ nešto", kazao je Trinkijeri kroz smeh.

On je priznao da je odbrana bila konstantna, osim sedam-osam puta, a onda je rekao da je posao trenera da "izmišlja igrače".

"Znate kako ide: ovaj ne može, ovaj ne može, izmisliš igrača, to je posao trenera. Što se tiče odbrane, ako se razumete u fudbal, u fudbalu imaš štopera: Nesta, Maldini, Barezi…on je naš štoper", rekao je Trinkijeri.

(Na opasku novinara prilikom nabrajanja štopera "Rajkard", trener se uhvatio za glavu i rekao "Ajoj! Pa nemaš pojma o fudbalu! Zvanično!")

Jasmin Repeša je čestitao Partizanu na zasluženoj pobedi, rekavši da je koncentracija najveći problem tima.

"Mislim čak da smo u prvom poluvremenu imali sjajan rezultat s obzirom šta se dešavalo na terenu. Imali su više energije, a sa naše strane bez koncentracije da se igra u ovakvoj atmosferi.

U svakom slučaju igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Ne bih voleo da umanjim zasluge Partizana, ali s obzirom šta imamo u rosteru, mora da se odigra mnogo bolje.

Što se tiče plej-ofa, nemam nikakvih želja, osim da popravimo svoju igru i da budemo mnogo bolji nego što smo bili. Naš cilj je da odemo do kraja. Sa ovakvom igrom – teško, sa ovakvom koncentracijom – još teže.

Evo, sedam razlike, 15 sekundi pre kraja, Janković, da ne uvredim dečka, ali najslabiji izvođač slobodnih bacanja, mi ne radimo faul da bismo posle probali nešto da uradimo. To dovoljno govori o koncentraciji tokom svih 40 minuta
", rekao je Repeša.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 10.02.2019
23:07

Nije taj novinar pogresio ni za Rajkarda iako je on primarno bio zadnji vezni.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 10.02.2019
22:49

Mozda ga je pomesao sa Gulitom koji je pred kraj karijere igrao i ''libera'':-D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 10.02.2019
22:47

Imenjak koji navija za Milan i Partizan i vrhunski je trener, nema dalje.