Trinkijeri posle +30: "Ovo je samo 'entry level'"

Autor: Pavle Knežević
subota 12.01.2019.
21:18
Izvor: Sportske.net

Nije se uopšte zaletao trener Partizana posle ubedljive pobede nad Krkom.

Beta/ABA liga/Partizan NIS
Beta/ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Trener Partizana Andrea Trinkijeri bio je uzdržan posle ubedljive pobede njegovog tima nad Krkom, rekavši da je tim uradio šta je trebalo da uradi za pobedu.

"Bili smo dovoljno ozbiljni da igramo kako treba. Ništa fantastično, ali nije bilo moguće i najvažnije je da smo uradili posao. Imali smo dugu rotaciju, bilo je dobrih momenata, ali bili smo ozbiljni u odbrani tokom cele utakmice. To nam je ključno, ako igramo dobru odbranu, odigramo dobro", rekao je Trinkijeri.

Partizan je pobedio 87:55 i to nakon što je u sredu ubedljivo savladao Albu. Na pitanje koliko ga raduju ovakve vezane ubedljive pobede, Trinkijeri je odgovorio pitanjem: "Da pitam ja vas: koliko dobrih trenera poznajete koji se raduju ovakvim stvarima?". Posle odgovora "ne mnogo
", on je kazao: "eto, to je odgovor".

Onda je nastavio malo opširnije.

"Kada sam došao, prvi cilj je bio da shvatim situaciju, šta je levo, šta je desno i šta je pravac. Sada smo snašli pravac - odbrana, odbrana, odbrana i timska košarka. Neće biti uvek sjano, ali svi znamo kako treba da se igra. Nekada nećemo igrati dobro, nekada hoćemo.

Koncentracija, odbrana, postavljena tela. Zato se ne radujem, jer to je 'entry level' za našu ekipu, ali se radujem kako ekipa raste i kako izgleda kao ekipa. Ko treba da dodaje, taj dodaje, ko treba da postavlja blokove, taj postavlja. Ne uvek, ali pokazujemo znake
", rekao je trener.

Pokušali su novinari da izvuku komentar o igri Marka Pecarskog, koji je odigrao 20 minuta, najviše od kada je Trinkijeri došao.

"Igrao je 20 minuta, da", kratko je rekao trener Partizana.

Trener Krke Simon Petrov nije imao mnogo šta pametno da doda.

"Očigledno je da je Partizan mnogo bolja ekipa. Mi smo se nadali da ćemo da odigramo malo bolju i malo pametniju utakmicu, ali to je naša realnost i tražićemo našu priliku na drugim utakmicama", rekao je Petrov..

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke