Trinkijeri priznao, Srbija uradila veliku stvar!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.12.2019.
19:51
Izvor: Sportske.net, RTS

Posle neuspeha naših košarkaša na vetskom prvenstvu u Kini, donete su dve veoma važne odluke.

BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI/DS

Povezane vesti

Srbija je tokom jeseni dobila novog selektora Igora Kokoškova, a istovremeno je uspešno završila posao oko dobijanja organizacije kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, trener Partizana Andrea Trinkijeri je pohvalio i izbor selektora i dobijanje organizacije kvalifikacioog turnira.

Sve to ćeunatno otežati posao njegovoj Italiji, s obzirom da su ''Azuri'' u kvalifikacionoj grupi sa našim nacionalnim timom.

''Prirodno je da navijam za Italiju, ali ako treba neko da me pobedi, neka bude Srbija. Ali mislim da je Srbija u maloj prednosti. Ja živim u sportu, radim u sportu, u Italiji je kriza, nema taj sport podršku.

Menjaju se zakoni u vezi sa porezom i velika je afera, u Olimpijskom komitetu se svađaju, ali vidim da će se igrati kvalifikacije i vi imate veliku sreću da imate predsednika Vučića koji je veliki sportista. Ja pričam o sportu, a imati olimpijske kvalifikacije u Srbiji, to je velika stvar'', poručio je Trinkijeri.

Kada je u pitanju Igor Kokoškov, trener Partizana ga izuzetno ceni i smatra da je on idealna veza između naših reprezentativaca u Evropi i NBA ligi.

''Ne postoji bolji most između NBA i Evrope. Svi imamo igrače iz NBA koje želimo da vidimo kako igraju, a drugačija je potpuno igra. Kokoškova znam i cenim, fantastičan je izbor'', zaključio je Trinkijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Wednesday, 25.12.2019
21:23

Poceo i on da zahvaljuje vodji...

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 25.12.2019
23:13

Gde je se on zahvalio "vodji"?
Covek je rekao istinu, a to je da nam je licno drzava finansirala organizaciju kvalifikacionog turnira i to drugi put za redom, za razliku od Italije naprimer.
Mi od toga ne mozemo pobeci, sad sto mi zelimo to da prestavimo nekakvim drugim svetlom to je druga prica.

avatar
REV
Thursday, 26.12.2019
00:29

Italijan da se zahvaljuje sto je Srbija dobila organizaciju, a ne njegova Italija? Bravo, bravo, ne tri nego 33 Bambija za tebe!

avatar
MilošPB
Wednesday, 25.12.2019
21:02

"Hvala Acu" čak i od trenera!

avatar
REV
Wednesday, 25.12.2019
20:53

Trinki, ovo je ogromna sramota, cekao sam jutros da odgledam tu emisiju, a ti si se bas propisno obrukao...

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 25.12.2019
20:59

Sta je lose rekao?
Jel trebamo lagati i pricati kako su veliki srpski kosarkaski asovi dali 3.5+ miliona evra ove godine za odrzavanje kvalifikacionog turnira, ili se drzava direktno umesala?
Ne zaboravimo da je slicna situacija bila i prosli olimpijski ciklus.

avatar
REV
Wednesday, 25.12.2019
21:06

Sta ima da ga hvali, bre?! Nije svoje pare iz dzepa dao nego tvoje i moje, na stranu to sto nismo ni trebali ponovo da se kandidujemo za tako nesto. Nemoj da hvalis dusmanina, nemoj uopste ni u kakvom kontekstu da ga spominjes...