Trojkaško veče u "Pioniru", Kalinić i Zvezda jači od Studentskog centra

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 14.03.2022.
19:39
Izvor: Sportske.net

Gosti odigrali odličan meč.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Studentskog centra 94:84 u poslednjem meču 22. kola AdmiralBet ABA lige, koji su obeležili odlično šutersko raspoloženje i maestralna partija Nikole Kalinića.

Zvezda je povela trojkom Nikole Kalinića, ali se većim delom prvog poluvremena gostujući tim dobro držao i parirao braniocu titule.

Domaćin je kraj prve četvrtine dočekao sa vođstvom od pet poena prednosti nakon trojke Luke Mitrovića.

U prvom minutu druge deonice Dejan Davidovac je pogodio za plus sedam crveno-belih, a do kraja poluvremena Zvezda je preuzela kontrolu nad mečom i stigla i do dvocifrene prednosti.

Kalinić je do kraja poluvremena nastavio sa odličnim šuterskim raspoloženjem stigavši do četvrte trojke iz pet pokuša za velikih plus 17 na minut i po do odlaska na poluvreme.

Upravo je Kalinić sa 14 poena bio ubedljivo najefikasniju u redovima crveno-belih, koliko je imao i Kenen Kamenjaš na suprotnoj strani, dok je Megi ubacio četiri manje.

Prve poene u nastavku za Zvezdu pogodio je Dobrić, ali je Slavković držao goste iz Podgorice u rezultatskom priključku.

Kalinić i Dobrić su doneli Zvezdi plus 13, ali je Megi trojkom vratio minus 10 svom timu.

Pavićević je pogodio trojku uz zvuk sirene za kraj treće četvrtine i doneo Studentskom centru tračak nade pred poslednju deonicu, smanjivši zaostatak za rivalom na 13 poena.

Poslednju četvrtinu bolje je počeo gostujući tim, ali je Branko Lazić trojkom vratio Zvezdi plus 12.

Raspoloženi Kamenjaš nije dozvolio Zvezdi da unapred slavi pobedu, već je odličnim zakucavanjem uz dodatno slobodno bacanje smanjio razliku na minus sedam.

Volters je uzvratio trojkom, koji je nastavio odlično šutersko raspoloženje Zvezde, ali je na suprotnoj strani Edvards uzvratio i sa dve uzastopne trojke smanjio zaostatak svog tima na sve minus četiri.

Studentski centar se opasno približio, ali je na suprotnoj strani odgovorio Lazić, međutim Nil je ponovo bio precizan.

Usledili su poeni Dobrića i Kalinića pa je Zvezda ubrzo vratila plus 10 i tako nagovestila pobedu.

Kalinić je sa 23 poena bio najefikasniji u oba tima i proglašen je za igrača meča, dok je Kamenjaš sa 20 poena predvodio poraženi tim.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke