Turci ljuti zbog utakmice u Beogradu, nije u duhu fer-pleja?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 04.03.2020.
21:56
Izvor: Sportske.net

Odluka Evrolige podigla mnogo bure u Turskoj.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Predsednik Košarkaškog saveza Turske Hidajet Turkoglu nezadovoljan je odlukom Evrolige da se utakmica Evrokupa između Darušafake i Virtusa igra u Beogradu.

Turkoglu je u saopštenju naveo da postoji sukob interesa.

"Odluka Evrolige da se predstojeći duel između Darušafake i Virtusa je veliko razočaranje", tvrdi prvi čovek turske košarke.

"Utakmica, koja je prvenstveno zakazana da se igra u Istanbulu, a koja je suspendovana zbog koronavirusa, biće igrana 5. marta u Beogradu. Ova nerazumljiva odluka Evrolige, uprkos našim naporima i svim ostalim opcijama koje preporučuje Darušafaka, protivi se svim vrednostima i duhu igre.

"Kontroverza oko situacije dodatno se pojačava zbog jednostavne činjenice da su trener i neki igrači Virtusa iz Srbije, što stvara nepovoljni zaokret protiv fer-pleja i nepoželjno okruženje za naš klub Darušafaku. Želeo bih da poručim Evroligi da bude opreznija prilikom donošenja ovakvih odluka", istakao je Turkoglu.

Meč se igra u četvrtak 5. marta sa početkom od 20:15.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Borkes
Thursday, 05.03.2020
10:02

Ali Hido brate, mi hocemo da vi pobedite, kako ne razumes.... Pa lakse cemo vas demolirati ako dodje do duela, nego da njih tučemo opet....