U moru kritika, Srbin je najbolji Divčev potez!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 18.02.2020.
14:41
Izvor: Sportske.net

Tako makar tvrde u Americi.

EPA-EFE/TANNEN MAURY
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Povezane vesti

U još jednoj izgubljenoj sezoni Sakramenta dobre partije Nemanje Bjelice promiču ispod radara.

U analizi na ESPN Zak Lov je rekao da je Bjelica tiho došao u Kingse iz Minesote, da ima ugovor od 20.5 miliona dolara za tri sezone, ali da je poboljšao brojke u odnosu na prošlu sezonu.

Prošla mu je bila najbolja oko 10 poena i 6 skokova, ali ova je još bolja, 12.3 poena, 6.4 skokova u 54 utakmice ove sezone. Srbin ima i procente karijere 48.5 šuta za dva, oko 45% za tri poena.

On je sjajno popunio poziciju starteta nakon povreda Marvina Beglija i Holmsa, prvi se verovatno neće vraćati ove sezone, drugi je probao da igra, pa se opet povredio.

Dvejn Dedmom je trejdovan u Atlantu, pa je Bjelica ostao prva opcija. Kada Sakramento igra sa niskom petorkom, Bjelica kao niski centar pomaže da na 100 poseda Sakramento u proseku ostvaruje 10 poena više od protivnika.

Pohvale za Srbina, ali neće mu to biti velika uteha posle još jedne loše sezone Kingsa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 19.02.2020
20:08

Navijam za Divca i žao mi je što je napravio takvu grešku, ali angažovanje inače sjajnog Bjelice, izuzetno zahvalnog igrača, koji ne troši lopte a radi za tim čitave utakmice, po ceni od trećine one koliko zaista vredi, ne može da nadoknadi neangažovanje Luke Dončića, koji će obeležiti sledećih 10 godina NBA, samo ako bude zdrav i koji bi Sakramentu još prošle godine doneo plej of, a sa kojim bi već za sledeću mogao da okuplja i tim za titulu. Nažalost, Bogdan to nije, Bogdan nije igrač koji će da nosi tim. To smo videli i na SP, na kom je bio možda i najbolji igrač. Ali, Bogdan igra na mahove, treba mu više i fizičkog i psihičkog odmora u toku utakmice. On će pružiti najviše ako igra između 25 i 30 minuta i ako ima periode kad sam vodi igru, ali i periode u kojima će da uskoči sa minijaturom ili šutom. Luka nosi i igru i tim, može to da radi i po 30 - 35 minuta, on ne da preuzima i odgovornost on je uzima od početka utakmice i vodi igru do kraja. To je Divac morao da vidi i u Slovenačkoj reprezentaciji i u Realu i to kod jedva punoletnog igrača. Begli, za koga se odlučio je jedan od sličnih, pa se još ispostavilo - sklon povredama, a Luka je jedinstven. Da sad ima Luku da vodi igru 25 do 30 min i Bogdana da preuzima na 15 do 20 minuta, a da u ostalim delovima meča i jedan i drugi imaju snage i koncentracije da završavaju akcije, ne bi se ni pričalo o plej ofu, već o tome koliko će daleko u plej ofu Sakramento stići. Ovako... Ne znam koga bi Divac mogao da dovede pa da popravi stvar? U svakom slučaju bi taj igrač morao da ima i ogroman talenat i smisao za građenje igre i spremnost da preuzme odgovornost i fantastičan kontinuitet u igri i snage i energije da nosi tim cele utakmice i iz utakmice u utakmicu. Neće to biti lako naći.