U "Stožicama" pao Partizanov rekord - Zvezda na 16-0!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.01.2015.
20:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su Olimpiju u dvorani "Stožice" postavivši tako novi rekord po broju uzastopnih pobeda koji je do večeras držao Partizan.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Vicešampion Srbije i jedini predstavnik naše zemlje u TOP 16 fazi Evrolige nastavio je svoju seriju pobeda u regionalnoj košarkaškoj ligi.

Crvena zvezda Telekom savladala je Olimpiju rezultatom 81:91 (22:19, 25:27, 22:21, 12:23) i tako postavila novi rekord po broju vezanih pobeda u ABA ligi koji je do večeras držao Partizan sa 15 uzastopnih pobeda.

Crveno-beli su bolje otvorili prvu deonicu ali i pored konstantne prednosti u prvih pet minuta igre nisu uspevali da se "odlepe" već na startu meča i tako nateraju domaćina da "juri" rezultat.

Već na sredini prve četvrtine počela je artiljerijska paljba "Zmajčeka" koju je predvodio Klemen Prepelič. Bek Olimpije imao je sjajno šutersko veče koje je započeo sa dve vezane trojke sredinom prve deonice.

Zahvaljujući sjajnom procentu u šutu iz igre domaćin je preuzeo vođstvo i uspevao da ga održi sve do sredine druge četvrtine kada crveno-beli prave mini-seriju i stižu do preokreta.

To međutim nije bio poslednji rezultatski obrt u prvom delu igre jer je Olimpija do odlaska na odmor napravila još jedan nalet koji je rezultirao minimalnom prednošću "Zmajčeka" na poluvremenu (47:46).

Identična slika viđena je u nastavku utakmice. Obe ekipe su se smenjivale u vođstvu a ni u jednom trenutku Olimpija i Zvezda nisu uspevale da stvore osetniju prednost i eventualno prelome rezultat u svoju korist.

Ako pogledamo kretanje rezultata Olimpija je u završnici treće četvrtine imala i "+7" ali to nije bila prednost koja bi domaćinu obezbedila da u odlučujuću deonicu uđe mirne glave.

Sredinom poslednje četvrtine crveno-beli uspevaju da stignu do "+5" (75:80) ali je usledila nešto bolja igra Olimpije u defanzivi što je Marko Marinović na drugoj strani iskoristio da napravi seriju 5:0 i vrati rezultatsku neizvesnost u meč na dva minuta pre kraja.

Domaćin je izgubio trku na ulasku u poslednji minut kada je Nikola Kalinić povisio na 80:84 a na drugoj strani nije bilo odgovora. Posle ofanzivnog skoka Stefana Jovića usledio je faul i sigurna realizacija reprezentativca Srbije sa linije penala za prednost od 6 poena koju "Zmajčeki" nisu uspeli da nadomeste.

Do kraja je Zvezda samo povisila prednost u učinila pobedu ubedljivijom a ostaje zapisano da je 4. januara 2015. godine tim Dejana Radonjića postavio novi rekord po broju uzastopno dobijenih utakmica u ABA ligi.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Nikola Kalinić sa 21 poenom i 5 skokova a dvocifren učinak upisali su još Boban Marjanović (15 pts) i Jaka Blažič (11 pts).


U ekipi Olimpije dominirao je pomenuti Klemen Prepelič sa 23 poena a naš Marko Marinović postigao je 9 poena, ostvario 8 skokova i tome dodao 5 asistencija.

Crveno-beli su vezali 16. pobedu i tako nadmašili Partizanov niz od 15 uzastopnih trijumfa u sezoni 2008/2009 a crno-beli neće previše tugovati zbog toga jer je gradski rival pobedom u Ljubljani pomogao u borbi za plasman u plej-of.

Crvena zvezda Telekom nakon nekompletnog 16. kola zauzima prvu poziciju na tabeli sa 16 pobeda, Partizan je četvrti sa skorom 9-7 a u trku za plej-of uključio se i Metalac pobedom nad Krkom.

Ostaje nam da u ponedeljak ispratimo duel Cibone i Mega Leksa i da se nadamo još jednoj pobedi srpskog tima i poboljštanju nacionalnog koeficijenta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke