Upozorenje za Srbiju, Italija dobija NBA pojačanje?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 28.11.2019.
16:59
Izvor: Sportske.net

"Orlovi" bi mogli da se ukrste sa "Azurima" u okviru kvalilfikacija za Olimpijske igre.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije će pokušati da se plasira na Olimpijske igre preko turnira koji će se održati u Beogradu od 23. do 28. juna.

Žrebom je određeno da će u srpskoj prestonici u grupi A zajedno sa "Orlovima" igrati Dominikanska republika i Novi Zeland, dok će se u grupi B takmičiti Portoriko, Italija i Senegal.

Sva je prilika da će nam Italijani biti najveća prepreka za plasman na OI u Tokiju, a "Azuri" bi za turnir u Beogradu mogli da dobiju neočekivano NBA pojačanje.

Naime, bek Milvoki Baksa Donte DiVinćenco bi uskoro trebalo da dobije italijanski pasoš, te se očekuje da će zaigrati za reprezentaciju Italije narednog leta u Beogradu.

On se sastao sa generalnim menadžerom italijanske reprezentacije Savaltoreom Trainotijem, istakao je da bi voleo da brani boje "Azura" i sva je prilika da ćemo ga u dresu Italije gledati već u Beogradu.



DiVinćenco je leta 2018. godine biran kao 17. pik na draftu od strane Baksa, u prvoj sezoni je upisao 27 nastupa u NBA ligi i u proseku postizao 4,9 poena po meču, uz 2,4 skoka i 1,1 asistenciju.

Ove sezone ima daleko ozbiljniju rolu, na 15 upisanih nastupa u proseku beleži 8,3 poena uz 4,1 skok, 1,6 asistencija i 1,4 ukradene lopte po nastupu.

Jasno je da će predstavljati veliko pojačanje za reprezentaciju Italije, videćemo ko će se još od NBA igrača odazvati pozivu "Azura".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 28.11.2019
19:39

Ako igramo u punom sastavu, mogu 5 Di Vicenca da dovedu, dzabe im.