Valensija sve ozbiljniji kandidat za Top 8, četvrta pobeda u nizu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.01.2023.
22:01
Izvor: Sportske.net

Španski tim iz potaje grabi ka gornjem delu tabele.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Završena je i druga utakmica 21. kola Evrolige. Posle trijumfa Reala nad Barselonom u dramatičnom derbiju posle produžetka, uzbudljivo je bilo i u Berlinu, gde je Alba dočekala ekipu Valensije.

Na kraju, španski tim je u penal-završnici trijumfovao rezultatom 94:88, što je za Valensiju četvrta uzastopna, a ukupno 11. pobeda ove sezone u Evroligi. Alba više nema značajnijih ambicija, poslednja je na tabeli sa učinkom od šest pobeda i 15 poraza.

Vodila se uglavnom ravnopravna borba, mada je Valensija u dužem periodu imala blagu rezultatsku prednost. A kada je Ben Lemers na dva i po minuta pre kraja doneo Albi izjednačenje na 81:81, to je bio uvod u dramatičnu završnicu ovog duela.

Kajl Aleksander je sa linije slobodnih bacanja vratio prednost Valensiji, Smit na drugoj strani ne pogađa trojku, a na minut i po pre kraja Kris Džons je iznudio novi prekršaj za goste koji dolaze do četiri poena prednosti - 85:81.

Posle tajm-auta domaćih, Maodo Lo je vratio nadu Albi, ali na ulasku u poslednji minut Lo pravi prekršaj, uz to je Sikmi dosuđena tehnička greška, pa Valensija sjajnim učinkom sa linije penala stiže do vođstva od 88:83.

Ali, posle prekršaja Džonsa, i Alba uspeva da sa linije slobodnih bacanja uhvati rezultatski priključak i smanji na 88:86 na 17 sekundi do kraja. Ipak, Valensija nije dozvolila preokret, a odlučlujuće poene, opet sa linije slobodnih bacanja, postigao je Harper na sedam sekundi do kraja.

Maodo Lo je sa 25 poena bio najfikasniji u ekipi Albe, Timan je upisao 17, a Valensiju su predvodili Harper sa 20 i Džons sa 16 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke