Veče karijere za Crnogorca i Španca!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 11.01.2015.
08:57
Izvor: Sportske.net

Fantastične partije Pau Gasola i Nikole Vučevića obeležile noć u NBA ligi! Raduljica očekuje veću minutažu...

Beta/AP Photo/Don Ryan
Beta/AP Photo/Don Ryan

Povezane vesti

Derbi nije doneo očekivanja uzbuđenja, Klipersi su kontrolisali igru, kao i protiv Lejkersa dobro su startovali i bez problema priveli meč protiv Dalasa kraju.

Kris Pol je vukao konce sa 17 poena i 13 asistencija, balansirana igra petorke rezultirala je sa 22 poena Grifina, 19 Kraforda, Barns i Redik su iskombinovali još 34. Poslednjih godina Klipersi lako izlaze na kraj sa Mavsima kod kojih je Novicki brojao do 25, Elis je ubacio 23, ali samo 8 u nastavku. Loša partija Ronda, 2 poena, 8 asistencija.

Bucks Bulls Basketball

Pau Gasol je sa 46 poena protiv Milvokija postavio rekord karijere. Bulsi su hranili Španca bukvalno od prvog napada, napunio je koš Baksa do vrha, ubacio je 17 od 30 lopti. Gosti su probali sa faulovima, bez efekta, Gasol je pogodio 12 od 13 bacanja. Imao je i 18 skokova, partija za bogove. Čikago je kontrolisao stvari, pobeda im je bila hleb nasušni posle dva neuspeha, protiv Jute i Vašingtona. Ovo je inače prvi put za četvrt veka, da jedan igrač Čikaga napravi kombinovano ovaj broj poena i skokova. Poslednji je pogađate MJ, koji je 1990. protiv Klivlenda ubacio 69 poena i imao 18 skokova. Doduše, igran je produžetak...

Spurs Timberwolves Basketball

Sparsi su naneli Minesoti 14. poraz u nizu, Timbervulvsi su proslavili mesec dana bez pobede. Ostin Daj je ubacio 22 poena, do sada ga je Popović držao na klupi, ali je momak sa Gonzage bio tajno oružje. Raduljica ponovo četiri poena, ali manje minuta nego na debiju, ni punih 6. Naš igrač je imao i jedan skok. Peković i dalje van terena, Minesota je osuđena na poraze.

Toronto je slavio nakon četiri poraza u nizu, Kanađani su savladali Boston, Lovri je sa 19 poena, 7 asistencija i 5 skokova bio najbolji igrač domaćih. Iako su u prvoj četvrtini Seltiksi vodili, druga i treća su u potpunosti pripale domaćina, za ta 24 minuta su sveli rivala na 39 poena, pa su veća uzbuđenja u finišu izostala.

Čudo u Filadelfiji, uvrnuto zvuči rečenica, "Siksersi pobeđuju". Ovo je njihova treća pobeda u četiri meča, veče nakon što je Nerlens Noel doneo trijumf u Bruklinu zakucavanjem, Majkl Karter Vilijams je košem devet sekundi pre kraja srušio Indijanu. Podsetimo, Filadelfija je isakusila 0-17 na startu, ali od tada imaju skor 7-12, i dno lige su prepustili Niksima.

Nets Pistons Basketball

Detroit je posle poraza od Atlante uzvratio noćas, savladali su Netse, njihov osmi trijumf u devet mečeva. Greg  Monro i Andre Dramond su iskombinovali 30 poena i 26 skokova, Brendon Dženings ubacio 20 poena, kod oba tima se primećivao umor, ali je domaćin napravio manje grešaka u finišu i naneo Bruklinu peti poraz u nizu.

Hjuston je očekivano savladao Jutu uz 30 poena Džejmsa Hardena, novi momci Džoš Smit i Bruer se uhodavaju, mada Rokitsima ne ide dobro posle Božića izgubili su 5 od 7 mečeva. Zbog toga je ova pobeda važna, a kada vam kažemo da su gosti napravili 27 grešaka biće jasno zbog čega je njihov jači otpor izostao, iako Teksašani takođe nisu igrali dobro.

Hornets Magic Basketball

I na kraju, poraz Orlanda u Portlandu. Blejzersi ponovo izjednačeni sa Golden Stejtom po broju pobeda, ovo je 29. u sezoni. Imaju tri poraza više pa prvo mesto Voriorsa na Zapadu, a i u kompletnoj ligi nije ugroženo.

Poraz će pamtiti Nikola Vučević, rekord karijere sa 34 poenba, imao je i 16 skokova. Crnogorac je pogodio 15 od 23 šuta, ali bio usamljen u nastojanjima da okrene stvari u Oregonu. Doduše držao je Medžik u igri, ali nije uspeo da napravi preokret. Serija od 11:0 na startu drugog dela je vratila neizvesnost, ali je pobeda pripala daleko boljem timu.

"Želeo sam da bude agresivniji i da pružim više nego protiv Lejkersa. Uspeo sam, nismo stigli do trijumfa, ali bilo bi preterano to očekivati, Portland je jedan od najboljih timova u NBA",
kaže Nik posle partije karijere.

Inače Orlando je bio bez najboljeg strelca, Tobijasa Harisa, nije bilo ni Furnijea, obojica su se povredili veče pre u Los Anđelesu. Inače, Medžiku je ovo šesti uzastopni poraz, najduža crna serija sezone.

U matine terminu se Šarlot prošetao kroz Njujork, a na Nikse ne vredi trošiti reči. Izveštaj sa utakmice možete pročitati ovde.

Rezultati:

Portland - Orlando 103:92
Minesota - San Antonio 93:108
Hjuston - Juta 97:82
Čikago - Milvoki 95:87
Toronto - Boston 109:96
Filadelfija - Indijana 93:92
Detroit - Bruklin 98:93
Klipersi - Dalas 120:100
Njujork - Šarlot 82:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jaka Blazic
Sunday, 11.01.2015
11:11

Inace velike Delija rasutra sve centre u NBA,za razliku od nekih izvikanih centara pekmena itd :D

avatar
ForzaJuve
Sunday, 11.01.2015
12:14

Majsotre Pekovic je povredjen i to vec duze vreme ;) On je svoje pokazao prosle godine u NBA kada su skoro svi centri za njega rekli da je najbolji centar u NBA! Tako da bi znao neke stvari morao bi da pratis kosarku malo vise i duze, a ne nekih godinu ili dve dana! ;)

avatar
JayDee maRe
Sunday, 11.01.2015
12:23

Nemoj tako,pekmena su iz institucije molili za neki dinar kako bi mogli da kupe pleja. Nije mi jasno zasto tako velik klub poput naseg sampiona agroziv pasteta lige ima obicaj da igrace iz nase susedne drzave na jugu toliko moli(pored ovog primer poznatog pecarosa) :D