Veliko iznenađenje, dva najuspešnija tima u istoriji se znoje. van top 6!

Autor: Boris Jovanović
subota 08.05.2021.
08:48
Izvor: Sportske.net

Problemi za velikane!

Povezane vesti

Portland je iskoristio sve probleme šampiona i dobio veoma važan meč u Oregonu. Damijan Lilard je ubacio 38 poena Lejkersima, Portland sada ima bolji međusobni skor. Izuzetno bitna činjenica, borba za šesto mesto je u punom jeku, u ovom trenutku Lejkersi su pali ispod crte, ne samo da im Blejzersi beže korak, već i ako ih stignu do kraja, Portland će biti ispred jer je dobio 2 od 3 utakmice ove sezone. Entoni Dejvis je postigao 36 poena, imao 12 skokova, Lebron propustio treći meč u nizu. Kako sada stvari stoje, Lejkersi će morati zaobilaznim putem u doigravanje, kroz plej-in. 

San Antonio je prekinuo seriju poraza, oni čuvaju mesto u baražu, slavili su protiv Sakrementa uz 25 poena DeRozana. Sada su se učvrstili na desetoj poziciji, u ovom trenutku to znači okršaj sa Lejkersima za mesto u postsezoni. 

Kris Pol se naljutio nakon namernog faula koji mu je suđen, zaigrao mnogo bolje, kao da su se Sansi u tom trenutku razbesneli i pregazili Nikse u poslednjoj četvrtini. Pol je uz 17 poena, imao 11 skokova, Ejton dodao 26 poena, pa Feniks i dalje prati Jutu u borbi za prvo mesto na Zapadu. Oni su sveli Njujork na 17 poena u poslednjih 12 minuta, tu četvrtinu su dobili sa +21 pa je na kraju trijumf bio ubedljiv.

Posle deset godina, tačnije od šampionske sezone, Dalas je stigao do divizijske titule. Lako su izašli na kraj sa Kavsima, Luka Dončić je ubacio 24 poena za 23 minuta. Mavsi imaju pobedu više od šestoplasiranog Portlanda, dve od Lejkersa i blizu su mesta u plej ofu. 

Bobi Marjanović je ostao bez učinka za par minuta na parketu. 

Milvoki se popeo na drugo mesto Istoka preskočili su Bruklin. Bruk Lopez je dao 24 poena, Kris Midlton bio sjajan u nastavku, bolesni Adetokumbo (problemi sa stomakom) je uz 17 poena, imao 11 skokova i 7 asistencija. Sada su, posle pobede nad slabim Hjustonom, Baksi poravnati sa Netsima na drugoj poziciji, ali imaju bolji međusobni skor. Prva je Filadelfija koja će tu i verovatno završiti. Siksersi su u tesnom meču noćas savladali Pelikanse. Embid je ubacio 37 poena, imao 13 skokova, ispraćen je povicima MVP, U poslednjem minutu dva puta su Pelikansi imali šansu, ali su napravili dve greške, mogu da se pozovu na neiskustvo, ali i lošu igru u poslednjoj četvrtini, kada su dali sa 16 poena. Nedostajao im je Zajon koji ima problem sa povredom prsta. 

Teri Rozije i LaMelo Bol su iskombinovali 55 poena u pobedi nad Medžikom i približili se plej-inu. Mogli su da završe posao već noćas, ali je Čikago ostao u kakvoj-takvoj trci, slavili su protiv Bostona, ubedljivo, Lavin i Kobi Vajt su brojali do 25, Čikago kasni tri i po pobede za Vašingtonom i Indijanom. Previše, čini se, inače, Nikola Vučević je napravio tripl-dabl, 18 poena, 14 skokova, 10 asistencija. Ovo je njegov drugi tripl dabl u sezoni, prvi u Čikagu, ali postao je prvi igrač Bulsa posle četiri godine i Džimija Batlera kome to nije pošlo za rukom. Boston je sada pao na sedmo mesto, imamo jedinstvenu situaciju da će dva najuspešnija tima lige izgleda morati da se znoje u plej-inu.

Poraz Bostona su u stvari sjajne vesti za Majami koji je pobedom protiv Vukova sada šesti. Tajler Hero se vratio posle šest mečeva pauze, ubacio 27 poena za 29 minuta, Batler je dodao 27 koševa, klupa Hita je napravila razliku...

Juta je zadržala prvo mesto protiv Denvera, Bogdanović je zasenio i samog Nikolu Jokića koji je odigrao odličan meč.

Rezultati:

Filadelfija - Nju Orleans 109:107
Čikago - Boston 121:99
Šarlot - Orlando 122:112
Majami - Minesota 121:112
Milvoki - Hjuston 141:133
Dalas - Klivlend 110:90
Juta - Denver 127:120
Feniks - Njujork 128:105
Portland - LA Lejkers 106:101
Sakramento - San Antonio 104:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke