Veliko pojačanje za Kragujevčanke, stigla bivša crnogorska reprezentativka!

Autor: Beta Beta
petak 04.12.2020.
18:34
Izvor: Beta

Nekadašnja košarkaška reprezentativka Crne Gore Marija Petrović potpisala je ugovor sa Radničkim, saopšteno je danas iz kragujevačkog kluba.

Screenshot/You Tube/FIBA
Screenshot/You Tube/FIBA

Povezane vesti

Nakon sezone provedene u dresu niškog Studenta, 30-godišnja Petrović je u maju ugovorila saradnju sa francuskim drugoligašem Poinkon Basketom, ali je usledio novi talas korona virusa, koji je paralisao gotovo sva sportska takmičenja u Francuskoj na neodređeno vreme.

"Ne želeći da sedi skrštenih ruku i bez takmičarskih utakmica, Marija je odlučila da se vrati u Srbiju i ostatak sezone provede u kragujevačkom Radničkom, pred kojim su najvažnije bitke u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa", navodi se u saopštenju.

Petrović, koja igra na poziciji beka, tokom karijere je nastupala za brojne klubove u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Počela je u rodnom Kotoru, a igrala je za podgoričku Budućnost sa kojom je osvojila tri uzastopne titule prvaka Crne Gore. Jednu sezonu je provela u Primorju iz Herceg Novog, a dve u novosadskoj Vojvodini sa kojom je osvojila Kup Srbije 2015. godine.

Nakon angažmana u Novom Sadu, Petrović je dve sezone igrala za ekipu Trešnjevke iz Zagreba, a zatim se vratila u Srbiju, gde je nastupala za Loznicu i niški Student. Nova igračica Radničkog je prošla sve reprezentativne selekcije Crne Gore, uključujući i seniorsku, za koju je nastupala od 2009. do 2011. godine.
-
baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke