Vučević: "Radonjić verovao u mene kada mnogi drugi nisu"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 28.11.2016.
20:10
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Svega nekoliko dana nakon što je Dejan Radonjić priznao da je Nikola Vučević najbolji igrač kojeg je do sada trenirao, centar Orlanda otkrio je šta misli o strategu Crvene zvezde kroz priču vezanu za njihovu saradnju u Budućnosti.

Beta/AP Photo/John Raoux
Beta/AP Photo/John Raoux

Povezane vesti

Prva zvezda crnogorske košarke i centar Orlanda Nikola Vučević okarakterisan je, pre samo nekoliko dana, od strane Dejana Radonjića kao najbolji igrač sa kojeg je imao prilike da trenira.

Saradnja dvojice Crnogoraca dogodila se 2011. godine u podgoričkoj Budućnosti kada je Nikola Vučević imao 21 godinu i tokom NBA lokauta stigao u ekipu iz crnogorskog glavnog grada.

"Dejo je veliki radnik, zna da izvuče maksimum iz igrača i da mu podigne samopouzdanje. Voli da pruži šansu mladima. Tako je i meni, i to kada mnogi u Crnoj Gori nisu verovali u mene" kaže za Vučević za "Novosti".

Nakon što je Dejan Radonjić okarakterisao Nikolu kao najboljeg igrača sa kojim je sarađivao tokom trenerske karijere, crnogorski centar potrudio se da uzvrati istom merom.

"Drago mi je da je napravio veliki uspeh sa Zvezdom, što je samo još jedan dokaz njegovih trenerskih kvaliteta. U teškim uslovima u odnosu na ostatak Evrope, uspeo je da Zvezdu podigne na visok nivo" zaključio je Vučević.

Podsećamo da je Nikola Vućević završio srednju školu u Kaliforniji i da je od 2008. do 2011. godine studirao na USC-u, nakon čega je izabran kao 16. pik na NBA draftu od strane Filadelfije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dejandoc
Monday, 28.11.2016
22:58

Ja mislim da se ovo odnosi na period u mladoj selekciji CG, bar sam tako negdje procitao.