Vujošević bez dlake na jeziku - o aktuelnom Partizanu, virusu "Čovid 19" i srpskoj košarci koja postaje fudbal!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 14.12.2020.
22:33
Izvor: Sportske.net, KK Partizan

Zanimljiv intervju legendarnog trenera "crno-belih".

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

Proslavljeni trener Partizana Duško Vujošević u intervjuu za zvanični Jutjub kanal kluba govorio o brojim temama i to na dobro poznat način - bez ustezanja.

Tako je istakao da srpska košarka ide putem srpskog fudbala.

"Koncepcijski mi se ne sviđaju timovi ni Partizana, ni Zvezde u ovoj sezoni. Mislim da toliki broj stranaca i toliko trošenje daje razlog za zabrinutost. Plašim se da naša srpska košarka ne ide putem fudbala. Vidim da se prave neke statistike u kojima se prave poređenja, pa se mešaju babe i žabe. Ne mogu u isti koš da se stavljaju stranci poput Žofrija Lovernja, Davisa Bertansa Borisa Daloa, Jana Veselog i Lea Vestermana sa današnjim pojačanjima. Oni su došli kao mladi igrači i trpeli su neredovno stizanje stipendija, a većina je otišla i sa smanjenim obeštećenjem zbog teške situacije u kojoj se klub nalazio. Oni su naučili srpski jezik, zavoleli klub i navijače… Njih smatrati strancima na način na koji su to stranci koji danas igraju u Partizanu nije ispravno. U Partizan danas dolaze igrači koji imaju po 30 godina i koji su dobro plaćeni. Mislim da to nije put, sigurno je da reprezentacija već trpi posledice", smatra Vujošević.

"U Grčkoj su svojevremeno najveći klubovi izgubili publiku kada su za klubove mahom igrali stranci sa kojima navijači nisu mogli da se identifikuju. Svaka budala može da uništi igrača, neću da spominjem puna imena. Ne želim da ja iz ove svoje ’rašomonske’ pozicije, sa strane, kritikujem jer je to najlakše, ali ponekad je i kritika neophodna. Što se Partizana i Zvezde tiče, mnogo je oscilacija u sastavu koji je napravljen da odmah pruži rezultate. O Partizanu sam spremniji da govorim jer svi znaju da sam Partizanovac i uvek sam prema tom klubu dobronameran. Sad se situacija lomi kod crno-belih – oni su krenuli poslednji sa pripremama, skoro čitav mesec pre Partizana. Partizan je imao višak igrača, neke koje nisu želeli, ali su oni imali ugovore. Atmosfera nije proizvodila veliku borbenost, koju smo mogli da vidimo prethodne godine. Ta borbenost je Partizan dovela na prag velikih uspeha i njih je na tom putu zaustavio virus 'Čovid 19'", rekao je on.

Vujošević se potom osvrnuo i na aktuelni trenutak u Partizanu gde, po njegovom mišljenju, ne štima dosta toga.

"I dalje se ne vidi organizacija igre na terenu u Partizanu, nju treba da vode plejmejkeri. Činjenica da Petrušev nije došao u Partizan, uprkos veštinama Miška Ražnatovića, već u Megu pokazuje slabosti tima koji je nekada bio gigant. Činjenica da Partizan nije uspeo da realizuje njegov transfer zaista je zabrinjavajuća. Teško je u Partizanu i po pitanju nabavljanja sredstava – vidim da postoji pomoć države, ali sponzorstva su u velikoj meri ukinuta, ali svi moraju da imaju strpljenja i da vredno rade", smatra on.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Wednesday, 16.12.2020
00:47

Alaaa ih bolis generale ala bolis ove ugašene pa opet upaljene ljubitelje lika i dela Cokija i njihovog budućeg trenera.....takvog kao tebe nemaju niti će ikada imati, a mi da ne zameris tako velikih kao ti, što trenera što igraca, imamo pregrst..... vidiš da oni ne vide razliku izmedju stranaca u to vreme i broja stranaca i ovog izdatka za strance danas, alu to je samo još jedna razlika izmedju nas i tih tercijalni klubova....mozes im davati al ne vredi, ne znaju......ovo vreme i vreme zemljani terena su njihova najbolja vremena, a kakav trag ostavljaju???? Xaxaxa imaju samo obavezu da glasaju

avatar
Bato C.
Tuesday, 15.12.2020
12:00

"čovid 19" xa xa xa
Dule Car

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 15.12.2020
11:49

Brini ti za crnogorsku košarku,srpskoj si već naneo dosta zla

avatar
svojnasvome
Wednesday, 16.12.2020
00:42

Hoćeš da ti ja nabrojim koja sva "igracka zla" je taj Dule doneo srpskoj kosarci il ćeš da guglas kad si već nepismen il slep od mržnje? A hoćeš da ti kažem šta je on dobio, kese urina, loptu od glumca, bubrege na parket i na kraju indirektno udaljen iz države.....bravo za vas što ste nas spasili naše kosarke

avatar
Limenka
Wednesday, 16.12.2020
01:13

Na primer koje zlo je naneo,konkretno ako moze? Da je vise trenera koji rade sa igracima poput Duleta, imali bi bolju i kosarku. Ovo danas samo kupovina brendiranih amerikanaca.

avatar
Old_school
Tuesday, 15.12.2020
07:46

Da, nezgodno je kad drzava ne trpa kao sto ke tebi i samo tebi. I cudi naravno zto Petrusev nije dosao u Partizan, jer se za tebe otimalo, uzimao svaki igrac koji se pozeli. A koja je pa to razlika izmedju Daloa, Vestermana Bertransa ili Tomasa, Mekintajera, Mike, Pejdza u zauzimanju mesta srpskim kosarkasima? Da, secamo se kako je reprezentacija blistala u vreme tvoje "dominacije". Aj, ne...

avatar
paok
Tuesday, 15.12.2020
22:37

Eto u vas drzava trpa pa ne vredi, fenjer sve blize i blize. Dok je on bio trener odlazilo se i na F4 i nikada nismo bili ovako ocajni kao vi. Nista sada dovedite jod par novih igraca pa trka sa Himkijem.

avatar
Kori Volden
Tuesday, 15.12.2020
01:17

Stranci poput Borisa Daloa. Hhahahahahahhaha, kakav lik. :D

avatar
Kori Volden
Tuesday, 15.12.2020
01:16

Gde god da je otisao, oteran je jer na celom svetu moze samo partizan igokeu da vodi. Sa ekipom CSKA koja je godinama isla na F4, nije uspeo grupu da prodje u kojoj je bila Olimpija. I to je jedini put da CSKA nije prosao grupu otkad se igrao takav format. Tamo si gde ti je mesto, cuti i ne pravi se pametan.

avatar
Limenka
Wednesday, 16.12.2020
01:16

A gde je to otisao osim CSKA da je oteran? Uostalom, covek je za domaci format i nije neka tajna, proizvodi igrace i zna sa mladim igracima. Zasto sada Zvezda ne dovodi i ne afirmise mlade domace igrace, kada je izazov igrati u EL vec par godina? Ipak su se odlucili za koncept stranaca a Simanic,Radanov,Uskokovic i Dobric tavore.

avatar
Sixers forever
Tuesday, 15.12.2020
01:11

Svaka na mestu...

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 15.12.2020
00:32

Dzabe njemu Covke i dalje u glavi,od onog kosa Kalinica,i pogleda gde sve pada u vodu,sva lazna prica o nekoj instituciji itd,jedan kos Kalinica sve u paramparcad,smesno :)

avatar
ariton
Tuesday, 15.12.2020
20:11

Pozdravio te covke vasa najveca legenda jadnice.Jel ti rekao za goga sada navijas.