Vujošević otkrio kako "znoj postaje zlato"!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.11.2014.
23:55
Izvor: Sportske.net

Trener KK Partizan NIS gostovao je u emisiji makedonskog novinara kojem je rekao mnogo interesantnih stvari vezane za aktuelnu situaciju u klubu, odnos sa predsednikom Danilovićem ali i sve ono što se tiče stvaranja šampiona.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Da Duško Vujošević svojom pojavom i svojim delima pomera granice pokazuje to što je makedonski novinar koji uređuje i vodi političku emisiju "Vo Centar" odlučio da jednočasovnu epizodu posveti treneru Partizana NIS.

U najavi emisije Vasko Eftov objasnio je razlog zbog kojih je želeo razgovor sa Duškom Vujoševićem a trenera Partizana NIS stavio je u ravan sa legendom Mančester junajteda Ser Aleksom Fergusonom.

Duško Vujošević prgovorio je u pomenutoj emisiji o mnogim aktuelnim temama ali se ujedno vratio u prošlost prisetio se situacija u kojima mu je trofej šampiona Evrope izmakao iz ruku.

"Prve godine kad je oformljen sistem sa fajnal-forom bio sam najbliže osvajanju titule. Posle toga Partizan je u Pariz otišao kao veliko iznenađenje i opet smo izgubili plasman u finale na jednu loptu" priseća se Vujošević.

Nezaobilazna tema razgovora bila je i Vujoševićeva epizoda u moskovskom CSKA. Premda nije krio da mu je želja bila da se sa Moskovljanima popne na krov Evrope, Vujošević je otkrio zašto to nije bilo moguće.

"U CSKA sam otišao sa namerom da budem u ekipi koja ima budžet da osvoji Evroligu. Imao sam ugovor na tri godine ali je ta faza adaptacije bila teška a javio se i problem sa jezikom jer ja od stranih govorim samo italijanski. Taj tim je prošao svoj zenit i na kraju smo morali da se rastanemo" objasnio je Vujošević.

Prelistavajući "album starih slika" došlo se na temu generacije koja je Partizanu donela titulu prvaka Evrope. O tim momcima Vujošević je pričao biranim rečima.

"To su igrači toliko dobri, da su zaslužili pravo da se ne upoređuju ko je bolji a ko lošiji. Oni su bili vrlo mladi i tada nisu bili veliki, već samo davali nagoveštaj šta će postati" istakao je Vujošević.

Nadovezavši se na temu stvaranja vrhunskih igrača trener Partizana otkrio je da i dalje žali što neki momci koje je trenirao nisu uspeli da naprave vrhunske karijere.

"Žao mi je što Uroš Tripković nije napravio bolju karijeru i što su ga povrede sputale".

Kada je reč o stvaranju šampiona Vujošević je makedonskom novinaru otkrio deo "alhemičarske" tajne.

"Imam talenat da prepoznam talenat. Imam hrabrosti da ih zaštitim u godinama kada su lomljivi i da se posvete košarci. Ne plašim se da uđem u sukob sa starijim igračima koji bi voleli da igraju više a na njihovo mesto dolaze mladi. Pre svega, radi se o ogromnoj količni rada" kazao je Vujošević.

Strateg Partizana ne krije da i sada ima svog "miljenika" na koga tipuje ali ime nije otkrio, premda bi se moglo zaključiti da se radi o mladom Vanji Marinkoviću.

Srpskoj javnosti poznata je priča oko navodnog sukoba Predraga Danilovića i Duška Vujoševića pa je i to bila nezaobilazna tema.

"Kakav problem sa Danilovićem... Kao tandem predsednik - trener mi smo najuspešniji u istoriji Partizana. Finansijska situacija nije normalna ali naši odnosi imaju takvu čvrstinu i dubinu da ne mogu neke sitne stvari da ih poremete" objašnjava Vujošević.

Nije se mogla preskočiti ni vrlo važna priča o tretmanu koji KK Partizan ima od strane aktuelne vlasti što Duško Vujošević vidi kao želju aktuelnog premijera da crno-bele svede na efemernu pojavu.

"Zvezda je klub sa najviše navijača u Srbiji ali nije pristojno da premijer jedne države daje drugom premijeru dres kluba čak i ako se radi o najvećem klubu u zemlji. To pokazuje da on živi u nekom svom svetu i svedoči o namerama da se napravi jedan narod, jedan klub, jedan vođa" poručuje Vujošević.

Emisija "Vo Centar" donela je još mnogo toga interesantnog i ukoliko vas interesuje šta je još Vujošević govorio obavezno pogledajte kompletnu epizodu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
hcXpfc
Thursday, 20.11.2014
12:38

Legenda Partizana! ANTI-FA PARTIZAN! Volimo te Dule!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Thursday, 20.11.2014
17:10

SMRT FASIZMU, ZIVEO PARTIZAN!

avatar
Thursday, 20.11.2014
12:34

Dule, zvezda ima vise navijaca u Srbiji ali samo ako si racunao svoju generaciju i starije od sebe, i to nije sporno ali zato ako gledamo mladje od tebe, ne one najmladje jer je tu neverovatan procenat, deca ispod 10god 96% navija za Partizan, onda smo tu negde.

avatar
mrgud1_dq
Thursday, 20.11.2014
10:19

Pusti to,nego reci:dolazi li Kiron Džonson?

avatar
Aleksandar Starcevic
Thursday, 20.11.2014
03:38
avatar
Povratak kralja BAN2
Thursday, 20.11.2014
03:37

Sto se tice Vujosevica ne treba puno trositi reci medjutim ovaj novinar me odusevio pitanjima, poznavanjem stvari i hrabroscu da ih iznese u javnost. Sjajan intervju!
ps Da ne zaboravim da se zahvalim komentatoru koji mi svaki komentar obelezi crvenom bojom (prijavi kao neprikladan) kako bi bio upadljiv u moru ostalih.

avatar
Кати магикоо
Thursday, 20.11.2014
01:25

Kao trener od 1-10,i pored neuspeha u CSKA je 9,5,ako ne i čista desetka,ali kao čovek je 0..

avatar
Nikola Nikola
Thursday, 20.11.2014
00:59

Petorka Divac, Pecarski, Paspalj, Grbović, Đorđević - dalji komentarisanje je suvišano.