Zadar o(p)stao, ovo su učesnici ABA lige za sledeću sezonu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.04.2019.
20:18
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Zadra savladali su MZT u majstorici baraža i tako obezbedili opstanak u ABA ligi.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Majstoricom baraža za popunu ABA lige završena je još jedna sezona u regionalnom košarkaškom takmičenju.

Zadar je u dvorani "Krešimir Ćosić" savladao MZT 86:75 (29:18, 21:22, 16:22, 20:13) i ukupnim rezultatom 2:1 u seriji obezbedio opstanak u ABA ligi.


Delovalo je posle prvog poluvremena da će domaćin lako stići do odlučujućeg trijumfa, ali su se stvari zakomplikovale nakon trećeg kvartala koji je skopski MZT dobio sa šest poena razlike.

Na startu poslednje četvrtine gosti su se uspeli da uhvate rezultatski priključak, ali ne i da preuzmu vođstvo. Zadar je pri rezultatu 70:70 napravio seriju 8:0 i nakon toga gosti više nisu imali nikakve šanse.

Prekaljeni Luka Žorić bio je najefikasniji igrač utakmice sa 29 poena i 10 skokova, a u pobedničkom timu pratili su ga Luka Božić (17 pts, 3 sk, 5 as) i Mario Litl (14 pts, 5 sk, 4 as).

U poraženom sastavu dvojica igrača sa po 22 poena. Lester Medford je uz pomenuti poenterski učinak upisao 5 asistencija, a Ive Ivanov 11 skokova i 2 asistencije.

Na taj način došli smo do kompletnog spiska učesnika ABA lige za sezonu 2019/20, osim ako ne dođe do velike promene u slučaju priključivanja Olimpijakosa.

Naredne sezone u ABA ligi Srbija će imati četiri predstavnika (Crvena zvezda mt:s, Partizan NIS, Mega Bemax i FMP Železnik), Hrvatska tri (Cedevita, Cibona i Zadar), Slovenija (Krka i Sixt Primorska) i Crna Gora (Budućnost VOLI i Mornar) dva, a Bosna i Hercegovina (Igokea) jednog.

Ukoliko se dogodi da se ABA ligi priključi Olimpijakos, očekuje se da se spisku učesnika priključi i Petrol Olimpija koja je ispala iz lige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke