Zašto Antić mora kod psihijatra i kakve šamare želi da izbegne Radičević

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 26.10.2017.
22:03
Izvor: Sportske.net

U Zvezdi su srećni zbog velike pobede nad Makabijem, ali su i svesni svojih mana.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Igrači Crvene zvezde bili su razumljivo srećni posle pobede 87:84 nad Makabijem, nisu ni pokušavali da sakriju svoje greške u neizvesnoj pobedi u četvrtom kolu Evrolige.

Najiskusniji igrač Pero Antić rekao je da tim mora da nastavi da napreduje i da se bori.

"Mi nastavljamo da se borimo i da igramo svoju igru. Ja prvi kao najiskusniji treba da zanemarim sve stvari koje mogu da nas odmaknu od našeg cilja. Publici svaka čast za večeras", rekao je Antić novinarima posle meča.

Ponovo tehnička greška?

"Ili bi momak zakucao ili bi bio faul. U mojoj hali ne treba se dozvoliti nekome da zakucava i da se provlači", rekao je Antić.

Ovo ti je treća ili četvrta utakmica u kojoj si dobio tehničku grešku.

"Treba da idem kod psihijatra", kaže Antić uz osmeh.

"Ništa, u žaru borbe se prave greške, gledaću da to ne ponovim. Pokazujemo karakter, svi od najmlađih do starijih. Treba da nastavimo, ABA je naš cilj, treba tamo da nastavimo da igramo ovako".

A šta je bilo na poluvremenu u svlačionici? Gubili ste 10 razlike pa preokrenuli.

"Šta se desi u svlačionici, ostaje u svlačionici, takvo je pravilo. Nešto dobro, očigledno, čim smo reagovali", rekao je Antić.

O karakteru ekipe koji je prikazan u neizvesnoj završnici pričao je i Nikola Radičević.

"Još u pripremnom periodu sam govorio da ova ekipa svaki put pokazuje pobednički mentalitet, i na treningu i svud. To je presudno, pogotovo kad smo u našoj hali, pred našim navijačima. To vam daje dodatno samopouzdanje i daje vam neki motiv.

Druga stvar, iskusni igrači ne paniče, samim tim ni mi mladi nemamo razloga za to. Mislim da smo sjajan tim, verujemo jedni drugima. Ovo će se još više graditi i biće sve bolje. Nadam se da će biti sve manje ovakvih utakmica na jednu loptu. Nadam se da ćemo rasti i da ćemo početi da mirno privodimo utakmice kraju
", rekao je on.

Očigledno je da ste utakmicu počeli sa mnogo manje energije nego protiv Barselone, je l' u pitanju umor ili promena hale?

"Može da bude umor, ali svima je tako. Promena hale sigurno nije, lopta je okrugla, obruč je okrugao, to je sve isto.Dešava se, znamo svi da smo mlad tim, da će forma biti gore-dole.

Moramo da shvatimo da su ostali timovi u Evroligi na mnogo većim budžetima od nas i da moramo svaku utakmicu od prvog minuta da počinjemo sa 100 odsto, a ne da čekamo da nam se desi neki šamar, pa da onda reagujemo. Sada smo, hvala bogu, uspeli, uz naš kvalitet i navijače, ali neće to moći svaki put u Evroligi", rekao je Radičević.

O samoj utakmici.

"Prvo poluvreme je bilo monotono i bez energije, a pustili smo Makabi da igra američki, lepršavi stil koji oni toliko vole. Tu nismo imali šanse. Čim smo malo reagovali u drugom poluvremenu, uneli malo energije i čvrstinu u igri i naterali njih da rade ono što ne vole, odmah smo dobili šansu da pobedimo i iskoristili je.

Ovo je veoma bitna pobeda za nas da posle dva poraza se vratimo na pobednički kolosek, da se spremamo dalje i da nam ovo bude vetar u leđa za dalji rad", rekao je Radičević.

Milko Bjelica je rekao da je ovo još jedna velika pobeda za ekipu i za klub.

"Nije lako igrati ovako tešku utakmicu posle gostovanja, ali i bez treninga. Ipak je ovo mlada ekipa koja zahteva treniranje. Opet, s druge strane, stvarno bih čestitao momcima. Izvanredna partija, pogotovo u drugom poluvremenu.

Dva različita lica, u prvom poluvremenu bez energije koja krasi našu igru. Sreća da smo se sabrali u drugom poluvremenu, uhvatili priključak u trećoj četvrtini i na kraju pobedili uz pomoć navijača", rekao je Bjelica.

Jako brzo si došao do tri penala u prvom poluvremenu.

"Mislim da kriterijum nije bio ujednačen u prvom poluvremenu, video sam na semaforu par puta gde smo mi imali po tri-četiri, a oni nijedan. Posle se to koliko-toliko balansiralo. Izvanredno drugo poluvreme, čestitam momcima još jednom", rekao je Bjelica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 26.10.2017
22:27

Smo da Rope ne nabode nekog ocajnog sudiju sad pred kraj karijere, kao Zidan na svetskom da reaguje :) ...Ojadili nas arbitri na periode, tesko to bilo za gledanje...posle kompenzacija neka mrsava...pa se gubili za neke odluke...Radicevic mora da se unormali, igra ko neki grobar...ili ce da se upristoji, ili ima da ga Radanov, prekomandom za koji mesec, izbaci iz tima kao Jovic Mekela svojevremeno, sto je bilo legendarno, i svima neocekivano... veliki Zvezdas je tada jedan bio, i igrao srcem, a drugi samo igrao za novac, sebicnim ponasanjem i glavom ko zna gde...Bice ovo odlicno, vreme radi za nas, uz malo korekcija u ekipi, dovodjenjem jednog visokog koga dugo cekamo, uigravanja tima i pravilnog rasporeda uloga, horizonti ce se polako otvarati novi....

avatar
zg partizan igokea
Thursday, 26.10.2017
22:07

I pored odlaska cele prve postave, opet pobedjujemo u EL. Fenomen. Institucija!

avatar
indija durot
Friday, 27.10.2017
20:49

obrisi taj nick.ne budi kao oni.