Zbog čega je Trinkijerija ''malo sramota'' večeras?

Autor: Darko Mitrović
subota 09.11.2019.
21:03
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

Prvi utisci dvojice trenera posle večerašnjeg trijumfa Partizana.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Crno-beli su večeras ostvarili cilj u Zadru, trijumfovali su sa 72:57 protiv domaćina i napravili dobru uvertiru pred mnogo teže gostovanje u Turskoj, protiv Tofaša u Evrokupu.

Posle meča, trener Partizana Andrea Trinkijeri je izrazio zadovoljstvo pobedom, ali statistika pokazuje jedan veliki problem u igri tokom duela sa Zadranima.

''Zaslužena pobeda, iako ništa to nije bilo fantastično. Dosta dobro smo počeli, imali smo dovoljno dobrih momenata da kontrolišemo susret.

Problem je 21 izgubljena lopta.

Zbog toga me je malo sramota, ali za nas je bilo najvažnije da dobijemo utakmicu poslije teške i loše utakmice u Evrokupu.

Pokušao sam da 'vrtim' ekipu malo više nego obično da bismo bili sveži i na kraju smo dobili. Možda izgleda da smo malo više šutirali trojke, ali Zadar je u jednom trenutku parkirao autobus u reket i nije bilo lako pronaći rešenje'', istakao je Trinkijeri.

Trener Zadra Danijel Jusup nada se pojačanjima kako bi se ekipa pomerila sa začelja tabele.

''To su naši igrači i, što se kaže, oni su najbolji. Boljih od njih nemamo... Šta je tu je. Iz ovoga čime raspolažemo moramo izvući maksimum. Mislim da nam je nužno dovesti nekoga upravo na poziciji plejmejkera, pa će i Martinu i Karlu biti lakše igrati.

No, tržište je takvo da igrača nije lako naći. Radimo sve, gledamo, tražimo, i blizu smo novom igraču. Nadam se da ćemo ga brzo dovesti.

Čini mi se da defanzivno bolje stojimo, ne primamo toliko laganih poena, no problem je u napadu. Problem u napadu je bio prisutan i u Laktašima. To je stvar kvaliteta'', objašnjava Jusup.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke