Zdovc: "Biće teško, Budućnost je ove sezone izgubila kod kuće samo kad su sudile evropske sudije"

Autor: Beta Beta
petak 30.03.2018.
16:50
Izvor: Beta

Trener košarkaša Cedevite Jure Zdovc rekao je danas da će predstojeća utakmica protiv Budućnosti biti drugačija i teža od prethodnih i dodao da njegova ekipa mora da odigra mnogo bolje i čvršće.

EPA/PAP/ANDRZEJ GRYGIEL
EPA/PAP/ANDRZEJ GRYGIEL

Povezane vesti

Košarkaši Cedevite će u nedelju od 19.00 u podgoričkoj dvorani "Morača" pokušati da urade ono što im ove sezone još nije uspelo - da pobede Budućnost pred njenim navijačima i da na taj način izbore mesto u finalu plej-ofa ABA lige.

"Nemam neki poseban predosećaj šta će se dogoditi. Imali smo priliku da pobedimo u prvoj utakmici. Na papiru će ovo biti teže. Ali, svaka utakmica je priča za sebe. Moramo odigrati puno bolje, puno čvršće. Biće kompletno drugačija utakmica, jer je poslednja, s puno više pritiska na obe strane", rekao je Zdovc, prenosi Hina.

"Drugu utakmicu smo igrali na momente kako bih želeo. To treba ponoviti i još poboljšati. Sve će se brojati, i ta slobodna bacanja, svaki napad, svaka odbrana će biti jako bitna. Moramo biti pametni. Imamo par igrača koji se moraju kontrolisati u takvoj atmosferi. Moramo paziti na njih", rekao je Zdovc.

Zdovc je svestan težine zadatka koji je pred njegovom ekipom, jer je Budućnost ove sezone pred svojim navijačima poražena samo tri puta i to u utakmicama Evrokupa, protiv Darušafake, Lokomotive Kubanj i Bajerna.

"Igramo u teškoj atmosferi. Budućnost je izgubila kod kuće samo kad su bile evropske sudije, a ne iz regiona. Ali, uveren sam da ćemo imati pravi kriterijum i dati svoj maksimum", rekao je on.

Zdovc je spreman i na eventualna taktička iznenađenja kolege Aleksandra Džikića.

"Sve je moguće, iako nismo primetili da bi oni nešto menjali. Napadaće nas gde smo najslabiji, na Musu koji je naša najveća rupa u obrani, ali i on može biti dobar, kad hoće. Na niskom postu su nas dosta kaznili u prvoj utakmici. U drugoj smo već bili bolji, hrabriji. Moramo odigrati timsku odbranu. Ako ćemo opet ići na utakmicu od 90 poena, onda će biti teško", zaključio je Zdovc.

Košarkaš Cedevite Vil Čeri rekao je da je predstojeća utakmica "velika za obe ekipe".

"Dosadašnje utakmice bile su neizvesne i u svakoj je publika odigrala ulogu. Čekaju nas zahtevni uslovi, luda atmosfera, ali ne smemo misliti na publiku, idemo da obavimo svoj posao", rekao je Čeri.

On je istakao da su obe ekipe pod pritiskom.

"Krenuli smo u sezonu s nekim očekivanjima, a ona ne uključuju zaustavljanje u polufinalu. Pritisak je zabavan. Takve utakmice su one u kojima pokazuješ karakter, kad je ulog sve ili ništa. Ovo je, više od svega, vreme da uzvratimo tim momcima za sve ovosezonske poraze", dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke