Željko Obradović: "Navijači, podržite ovaj mladi tim Partizana!"

Autor: Pavle Knežević
utorak 26.09.2017.
21:06
Izvor: Sportske.net

Najbolji evropski trener pozvao je danas pristalice Partizana da podrže njegov nekadašnji klub, kao i trenera Nikolića.

Epa/Juan Carlos Hidalgo
Epa/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Najveće ime evropske košarke Željko Obradović pozvao je danas navijače Partizana da imaju strpljenja za mladu ekipu crno-belih i da je podrže.

"Bilo mi je zadovoljstvo da budem ovde, da igramo protiv nove i mlade ekipe Partizana. Imaju karakter, ali se vidi da ih čeka krvav rad. Mom velikom prijatelju Muti želim sve najbolje, Partizanu sve najbolje. Nadam se da će navijači Partizana prepoznati situaciju i da će u velikom broju dolaziti i pratiti ovaj mladi tim", rekao je Obradović novinarima u Beogradu.

Partizan i evropski prvak Fenerbahče odigrali su danas prijateljsku utakmicu, u kojoj je turska ekipa pobedila 82:68.

"Hvala Partizanu na gostoprimstvu od trenutka kada smo sleteli u Beograd. Sve je na vrhunskom nivou, velika pažnja. Hvala navijačima na ovakvom dočeku, ponovnom. Drago mi je što su iz kluba napravili gest da nagrade Mutu Nikolića i Marka Gudurića za veliki uspeh na Evropskom prvenstvu. Hvala Partizanu što se još jednom setio i uručio mi sve ove poklone", rekao je Obradović.

Novinare je zanimalo i zdravstveno stanje Nikole Kalinića.

"Kalina nažalost nije dobro. On je u Istanbulu, kao i Bobi Dikson. Obojica su povređena. U mirovanju su i za par dana treba da krenu sa lakšim vežbicama i videćemo kada će moći da se priključe ekipi. Nema razloga da se žuri, ali poznavajući njihov karakter, znam da će želeti da se što pre vrate. Možda će to biti najveći problem, da im se objasni da nema nijednog razloga za žurbu", rekao je Željko Obradović.

Reči podrške značile su Miroslavu Nikoliću

"Hvala mom prijatelju Željku. On je najbolji trener Evrope, nema šta da se predstavlja. Sviđa mi se sve što je rekao, ali mi se najviše sviđaju reči da navijači Partizana, a rekao bih i mediji prepoznaju ono što radim ovde. Igraće nam 2000. i 1999. godište u prvom timu i čeka nas mukotrpan rad. Zato sam ja tu, da je bolja situacija, možda ne bih bio tu", rekao je Nikolić i nasmejao Obradovića i novinare u hali.

O samoj utakmici nije imalo mnogo šta da se kaže.

"Pokazali smo se u dobrom svetlu, ne zaluđujem se ja. Bavili smo se svojom igrom. Imamo dva Amerikanca na poziciji pleja. Namerno sam doveo dva pleja da razigraju ove naše mlade. Moguće je da dovedemo i visoke igrače. Zadovoljan sam ekipom, ne treba forsirati rezultate. Mlada je ekipa, pa dokle stignemo, dokle me trpite. Mislim na navijače", rekao je Nikolić.

Na pitanje novinara da li će uprava imati strpljenja za njega, on je rekao: "To je njihov problem, ja radim pošteno i profesionalno i forsiram mlade igrače, kao i uvek. Sad, ako nemaju strpljenja, neka nađu nekog drugog".

Obradović je tu stao u zaštitu svog kolege.

"Da nije malo rano za takva pitanja? Nije čovek još ni seo na klupu", rekao je on.

Partizan sezonu počinje u petak i ne zna se da li će za tu utakmicu biti spremni povređeni Veličković i Stevanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 27.09.2017
08:46

Trojka, cetvorka i petica nam trebaju, ali trojka i petica su bas pod moranje. Doduse, who is to say sta je pod moranje, a sta ne? Sve je to pod moranje...

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 27.09.2017
18:09

Trojka, cetvorka, petica ? Imate prijatelju vec 15 igraca pod ugovorom u prvom timu, ako ne I vise. Odakle vam pare za jos trojicu kvalitetnih ? Ne provociram te stvarno, nejasno mi je stvarno. Jeste prodali nekog ? Nezahvalni ste jako I fantazirate bez razloga.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Thursday, 28.09.2017
10:04