Željko posle ''plus 28'': ''A sad onaj momak što daje po 40 poena...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.10.2022.
23:07
Izvor: Sportske.net

Biće zanimljivo videti ga protiv Partizanove odbrane.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je priredio svojim navijačima veče za uživanje, crno-beli su večeras u ''Štark Areni'' deklasirali italijanski Virtus sa 28 poena razlike - 90:62, pa je posle meča mnogo razloga za zadovoljstvo imao i trener Željko Obradović.

On se najpre osvrnuo na prethodne utakmice u kojima je Partizan propustio priliku za mnogo bolji učinak.

''Svesni smo da smo propustili dve odlične prilike, ali sam i juče pre utakmice rekao da se okrećemo samo onom što je ispred nas. Analizirali smo meč protiv Milana i odigrali kako smo odigrali. Moglo je lako da bude 3-1, ali je 1-3'', rekao je Obradović.

Zatim je trener crno-belih krenuo u analizu meča sa Virtusom.

''Počeli smo agresivno utakmicu, dobili smo prvu četvrtinu sa 27:11, to je zahvaljujući energiji u odbrani, ali i strpljivoj igri u napadu. Napravljena je razlika, posle toga je lakše i tečnije igrati. Uspeli smo da svaku četvrtinu dobijemo protiv tima koji ima kvalitet i koji ima pet igrača na poziciji jedan. Opet ćemo da uđemo u onu priču da su oni imali put iz Kaunasa, da su igrali pre 48 sati... Koliko je to uticalo na njih ne znam, ali je činjenica da smo dobili veoma dobru ekipu. Čestitam mojim igračima, sve stvari koje se vide u statistici su jasne.

Nadam se da će nam ovaj meč pomoći da igramo sa većim samopouzdanjem u narednom periodu'', izjavio je Obradović.

Za sedam dana crno-beli će dočekati Žalgiris koji je večeras savladao Barselonu, ali pre toga ima i obaveze u AdmiralBet ABA ligi i teško gostovanje Mornaru u Baru.

''Pre Žalgirisa imamo Mornar i ovog momka koji u svakoj utakmici daje po 40 poena (Daron Rasel prim.aut.). Svu energiju u koncentraciju ćemo usmeriti na tu utakmicu protiv Mornara'', naglasio je Obradović.

Džejms Naneli je odigrao svoj najbolji meč od početka sezone.

''Ne volim previše da ističem igrače, ali ne volim ni da ih kritikujem pred vama. Generalno svi igrači su odigrali dobro, slažem se da je Džejms odigrao kvalitetnu utakmicu, ja znam koje on kvalitte ima, očekujem.

Još 53 utakmice imamo u regularnom delu, svi će se naigrati dovoljno. ako pogledate minutažu, to je bitno drugačije u odnosu na prethodnu utakmicu'', rekao je Obradović.

Za razliku od meča sa Armanijem, večeras su i mladi igrači dobili veliku minutažu, a najbolje ju je iskoristio Madar. Osim njega, i Vukčević i Koprivica se nameću.

''Madar ima potencijal, on je pametan momak, njegov pritisak na loptu je bio važan, a i učinak u napadu je bio odličan. On prvi put sada igra Evroligu, ali ne može da se zadovoljava i kaže da ako odigra jednu utakmicu, da sada odmara. Treba da bude posvećen još više.

Vukčević i Koprivica su u rotaciji, dali svoj doprinos pobedi. Sve što sam rekao za Madara, važi i za njih. Mladi momci koji će dobiti šansu. Od njih zavisi. Ja sam trener Partizana i svakome od njih ću pomoći koliko god budem mogao. Ali, siguran sam da oni mogu još više'', zaključio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke