Znali smo da Lovernj mnogo voli Partizan i Srbiju, ali ovo je ipak veliko iznenađenje!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.05.2020.
20:46
Izvor: Sportske.net, espreso.rs

Kao da je ta ljubav sve jača iz godine u godinu, iako je od njegovog odlaska iz Partizana prošlo već šest godina.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević je često isticao da pri izboru pojačanja iz inostranstva ne gleda samo košarkaške, nego i ljudske kvalitete potencijalnih pojačanja, a u slučaju Žofrija Lovernja dobio je i jedno i drugo, pa i više od toga, nešto što se nije moglo očekivati.

Dobio je igrača koji je za kratko vreme toliko zavoleo i sam klub, i našu zemlju, kao da je rođen na ovim prostorima, ali i ne samo to - kako vreme prolazi, popularni Žo želi što više da nauči o Srbiji, iako je od odlaska iz Partizana bio i u Rusiji, Americi, sada i u Turskoj...

U ekskluzivnom razgovoru za ''Espreso'', Lovernj je, između ostalog, otkrio da je počeo da čita knjige o srpskoj istoriji, a danas se i na Tviteru pohvalio jednom od njih.

''Obožavan da čitam, a najviše o istoriji, jer ti istorija pomaže da shvatiš zašto se neke stvari dešavaju sad. Baš sam pročitao dve knjige o srpskoj istoriji; jedna je o Draži Mihajloviću, a druga o Kosovskom boju.

Drago mi je da sam ih pročitao jer sad mogu da vidim neke stvari i iz drugog ugla. Stvari koje smo mi učili u školi se dosta razlikuju od države do države.

Pored knjiga, najviše volim da provodim vreme sa porodicom i prijateljima. Ovo je najvažnija stvar u životu, imati ove divne ljude oko sebe'', istakao je Lovernj.

Naravno, iskoristio je i ovu priliku da još jednom poruči ''Grobarima'' da će se jednog dana vratiti u Partizan.

''Ne znam kada, ali desiće se to!'', naglasio je Lovernj.
-
bundesliga
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak