Zvanično je, vratio se Džikić!

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.06.2021.
16:09
Izvor: Sportske.net

Ugovor potpisan na dve godine.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Kako je i najavljivano prethodnih dana, novi trener ekipe podgoričke Budućnosti je Aleksandar Džikić, koji će na toj poziciji naslediti Dejana Milojevića.

Klub iz Podgorice je to danas i zvanično potvrdio u svom saopštenju.

''Obeležio je našu najslavniju sezonu, kada smo pod njegovom trenerskom palicom pokorili ABA ligu. Stvorio je jednu kompaktnu, ratničku, fajtersku ekipu koja se podjednako borila i kod kuće i na strani. Pod njim smo postavili rekord Evrolige po broju postignutih trojki na utakmici. Celi grad ga je zavoleo kada je uzeo mikrofon i zagrmeo "Ovo nije pozorište" u prepunoj Morači. S njim idemo u nove pohode. Aleksandar Džikić je trener Budućnost Volija!
 
Džikić je potpisao ugovor na dve godine. Džile, dobro došao kući!'',
navodi se u saopštenju.

Džikić je ekipu Budućnosti vodio u sezoni 2017/18, kada je sa Podgoričanima izborio plasman u Evroligu, ali početkom naredne sezone rezultati nisu bili onakvi kakvi su se očekivali, pa je na kraju 2018. godine iskusni stručnjak napustio Podgoricu, ali je ostao u dobrim odnosima sa prvim čovekom kluba Draganom Bokanom, pa se nepune tri godine kasnije saradnja obnavlja.

Džikić ima 50 godina, tokom trenerske karijere je, osim Budućnosti, vodio i ekipe Krke, Olimpije, Lijetuvos Ritasa, Partizana, Estudijantesa, kao i reprezentaciju Makedonije.

Pre toga bio je asistent Dušku Vujoševiću u Partizanu do 2005. godine, a potom je imao i NBA iskustvo kao član trenerskog tima Minesote Timbervulvs.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke