Noko odveo Zvezdu do nove titule u ''grotlu Pionira''!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.05.2021.
22:23
Izvor: Sportske.net

Velika borba u odliučujućoj utakmici, Lendri Noko ključni čovek.

Dragana Stjepanovic / STARSPORT
Dragana Stjepanovic / STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su petu titulu prvaka ABA lige u poslednjih šest godina! Oni su večeras u majstorici finalne serije plej-ofa u beogradskoj dvorani ''Aleksandar Nikolić'' savladali podgoričku Budućnost rezultatom 67:60, za konačnih 3:2 u pobedama.

Crvena zvezda je večeras imala pravu evroligašku podršku sa tribina, što se moglo i očekivati posle dešavanja u Podgorici, uprkos i novčanim kaznama koje je posle prve dve utakmice Zvezda morala da plati.

Budućnost je bila veoma oslabljena na centarskim pozicijama, jer Vili Rid nije uspeo da se oporavi za majstoricu, a Zoran Nikolić i Dragan Apić su teško izlazili na kraj sa večeras veoma raspoloženim i razigranim Lendrijem Nokom.

Koliko je on bio raspoložen, toliko Zvezdin najbolji strelac ove sezone Džordan Lojd nije mogao ništa da pogodi. Tokom prvog poluvremena je promašio šest šuteva u nizu, a prve poene je postigao tek u poslednjim trenucima druge četvrtine.

Mali broj poena obeležio je i prvu i drugu četvrtinu, ali je Zvezda konstantno održavala blagu prednost koja se uglavnom kretala između tri i sedam poena razlike u prvom poluvremenu.

Dragana Stjepanovic / STARSPORT

Rezultatski sličan razvoj događaja i u trećem kvartalu, ali uz bitnu razliku jer je Lojd konačno počeo da pogađa i brzo je stigao do deset postignutih poena, dok je Dobrić izašao iz ritma, a na drugoj strani je Džastin Kobs pravio najviše problema zvezdinoj odbrani i održavao nadu gostima da eventualno mogu do preokreta.

Nedostajali su Zvezdi i poeni Davidovca i Voldena, posebno je bilo neobično što Davidovac dugo nije imao nijedan šut iz igre.

Ali, istovremeno je veoma važnu ulogu za Zvezdin trijumf večeras odigrao Marko Simonović, koji je u poslednjoj četvrtini najpre velikom borbenošću osvojio jednu loptu u odbrani i dodatno podigao atmosferu na tribinama, a nešto kasnije pogodio i trojku za povratak na ''plus sedam''.

Poenima Noka, Zvezda na oko pet minuta do kraja stiđe i do devet poena prednosti, ali Dela Vale je svojom trojkom ponovo vratio nadu gostima.

Ipak, Zvezda do kraja nije dozvolila veće probleme, Lendri Noko je nastavio da puni koš gostiju, a čini se da je već posle promašaja Danila Nikolića na dva minuta pre kraja, pri rezultatu 63:56, pitanje pobednika bilo praktično rešeno. Odmah zatim i Nikola Ivanović pravi prekršaj u napadu i gosti iz Podgorice više nisu imali snage da uzvrate.

Lendri Noko je sa 17 poena i 12 skokova bio ubedljivo najbolji akter večerašnjeg meča, Lojd je upisao 15 poena, od toga 13 u drugom poluvremenu, a Dobrić 12, uz osam skokova.

U ekipi Budućnosti najbolji Džastin Kobs sa 19 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nexi partizan
Friday, 28.05.2021
23:43

Sada odredbe ne važe, i sada mogu navijači? A šta je sa koronom? Ne postoji kada je zvezda u pitanju? I sada se ABA loga igra, a kada je Partizan mogao da bude u svemu prvi, tada se odjednom prekinulo sve...