Zvezda dirnula Pavićevića duboko u srce

Autor: Pavle Knežević
nedelja 18.03.2018.
21:33
Izvor: Sportske.net

Trener Mornara bio je ganut gestom Zvezde pre početka utakmice.

ABA liga/Mornar/MEDIA Pro
ABA liga/Mornar/MEDIA Pro

Povezane vesti

Trenera Mornara Mihaila Pavićevića dirnuo je gest Crvene zvezde, koja mu je pre meča uručila simbolični poklon u znak zahvalnosti što je pre 20 godina bio trener tima crveno-belih koji je osvojio titulu.

"Hvala rukovodstvu Crvene zvezde na gestu koji me je dirunuo duboko u srce, vratio me unazad 20 godina kada sam dao svoj mali doprinos osvajanju titule prvaka. Pošle su mi suze", rekao je Pavićević posle meča.

Pavićević je vodio Zvezdu ranije, ali je u sezoni 1997/98. preuzeo ekipu tokom plej-ofa nakon što je Vladislav Lučić dobio otkaz. Mornar je danas izgubio od Zvezde 91:63 u prvoj utakmici polufinala plej-ofa.

"Ja sam i u najavi rekao da ćemo doći da igramo, ali da sve zavisi od Zvezde. Nisu nam dozvolili da igramo, nametnuli su jak ritam i agresivnu odbranu. Nismo se snašli. Plašio sam se i Pionira, mnogo bolje ekipe su se gubile ovde. Tako je bilo i sa nama, protivnik je razbio sve naše kretnje odbranom. Imali smo šut 0/11 za tri poena u prvom poluvremenu. Mi bez tog šuta teško možemo da igramo.

Posle smo imali jedan solidan period, a možda i malo opuštanje Zvezde u odbrani, došli na jedno 12 poena i opet pali. Rekao bih da je rezultat objektivan. I utakmica u Baru će zavisiti od Zvezde. Ako odigra na svom nivou, nećemo imati šanse. Mi imamo šanse samo nekom vanserijskom igrom. Večeras smo ostali bez Vranješa, biće teško, ali do kraja ćemo odigrati časno i hrabro, pa ko bude bolji
", rekao je Pavićević.

Da li će na samopouzdanje igrača uticati pobeda ovako velikom razlikom?

"U plej-ofu izgubio pola koša ili 30 razlike – nebitno je. Više me brinu povrede Vranješa, ne pominjem da igramo bez Lukovića. Vrlo skraćena rotacija protiv 12 izuzetno kvalitetnih igrača…jako teško. Mi već u sredu igramo Fibin Evrokup, četvrtfinale, a Zvezda ima dve utakmice sledeće nedelje. Budite sigurni da ćemo uraditi sve da u jednoj sportskoj atmosferi, koja je u Baru uvek prisutna, probamo da ostvarimo jednu pobedu protiv Crvene zvezde. To će biti jako teško, ali nada umire poslednja", rekao je Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke