Zvezda na korak od Top 8!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.03.2022.
20:56
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda ekipe Dejana Radonjića, otvaraju se velike mogućnosti!

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde sve su bliži plasmanu među osam najboljih ekipa u Evroligi, pogotovo posle suspenzije ruskih predstavnika.

Tim Dejana Radonjića je večeras u 28. kolu Evrolige u ''Pioniru'' savladao špansku Baskoniju rezultatom 86:83.

Posle 21 odigrane utakmice, ne računajući mečeve sa ruskim klubovima, Zvezda sada ima devet pobeda i 12 poraza i zauzima deveto mesto na novoj tabeli, a Baskonija je nastavila seriju poraza i ima skor 7-15 na dvanaestom mestu na tabeli.

Za razliku od mečeva protiv Partizana u finalu Kupa Koraća ili protiv Fenerbahčea u Evroligi, kada je Zvezda na startu sticala sedam do deset poena prednosti, večeras su crveno-beli startovali iz ''minusa'', pošto je Baskonija na brzo povela sa 8:0.

Odličan početak je gostima dao na samopouzdanju, pogotovo Boldvinu i Fontekiju koji su pravili najviše problema Zvezdinoj odbrani. Crveno-beli su bili uzdrmani, što gosti koriste i stižu do čak 16 poena razlike - 29:13 na startu druge četvrtine.

Ali, tada je Zvezda počela da liči na sebe, Radonjićev tim se konsolidovao u odbrani i prednost Baskonije se istopila već do poluvremena kada je Zvezda stigla do izjednačenja na 41:41, na krilima raspoloženih Luke Mitrovića, Voltersa, Dobrića, Ivanovića.

Odličan ritam Zvezda je nastavila i početkom treće četvrtine kada pravi seriju 9:0 za vođstvo od 50:41. Poput Zvezde u prvom poluvremenu, sada Baskonija uzvraća i do kraja treće deonice pravi novi preokret - 56:55i tim rezultatom se ušlo u poslednjih deset minuta.

Ali, kada je bilo najvažnije, Zvezda se ponovo razigrala, stekli su crveno-beli novu prednost od desetak poena razlike i nisu dozvolili neku veliku dramu u finišu, držali su stvari pod kontrolom, iako su gosti uspeli da priđu na samo tri poena zaostatka.

Luka Mitrović na kraju najefikasniji sa 18 poena, Volters je upisao 17, Holins 12, Kalinić 11 poena.

U ekipi Baskonije Fontekio 19 poena, Boldvin 18, Grejndžer 15 poena i sedam asistencija.

*

rezultati.com


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke