Zvezda poziva na regularnost, šta se dešava sa neodigranom utakmicom?!

Autor: Beta Beta
petak 31.01.2020.
13:50
Izvor: Beta

Košarkaški klub Crvena zvezda podsetio je danas da je prošlo mesec dana od neodigrane utakmice 13. kola ABA lige u Podgorici i upitao Predsedništvo regionalnog takmičenja kada će biti doneta konačna odluka.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Zvezda je u saopštenju istakla i da se time što još nije doneta konačna odluka "ozbiljno dovodi u pitanje dalja regularnost ABA lige".

Klub sa Malog Kalemegdana je naveo da je ABA liga u medjuvremenu kompromitovana brojnim dogadjajima na koje Zvezda nije mogla da utiče.

"O brojnim sumnjama o neregularnostima, raznoraznim 'aranžmanima' sa kojima su povezana razna službena lica, priča se da postoje i pojedini materijalni dokazi, čak i snimci? Možda će bolji odgovor dati Europol koji je već počeo da raščišćava stanje u košarci u pojedinim okolnim zemljama, a veliko interesovanje je izrazio i prema pojedinim dešavanjima u regionalnoj ABA ligi", navela je Zvezda.

Klub je podsetio da i dalje niko ne zna šta se dešava nakon uslovne kazne disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića Bekića i odluke žalbenog veća i preinačenja uslovne kazne.

Zvezda je podsetila i da je Žalbeno veće u svojoj odluci, u odsustvu direktora i sportskog direktora ABA lige, usmerilo konačnu odluku ka Predsedništvu ABA lige.

"Zato postavljamo pitanje - kada će biti doneta konačna odluka jedinog merodavnog tela Predsedništva ABA lige, koje i dalje nije odgovorilo našem klubu na zahtev od 27. decembra o odlaganju utakmice", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, time bi se stvorili uslovi za potpuno regularnu završnicu ABA lige, koja je, navodi se, "ćutanjem Predsedništva lige ozbiljno narušena i čime je otvoren prostor za dalja mešetarenja i brojne neregularnosti".

"Nije tajna da je naša odluka da ne putujemo u Podgoricu u trenucima kada smo dobili procenu da je boravak Zvezde sve samo ne bezbedan, izazvao brojne polemike. Na našu žalost, sva dešavanja u prethodnih mesec dana, pokazuju da je naša odluka, koliko god teška bila, potpuno ispravna", navodi se.

Zvezda je navela i da je tada klubu bezbednost garantovao direktor policije Veselin Veljović čiji su saradnici Zoran Lazović i Duško Golubović, kako se dodaje, "isti oni koji su predvodili napad na delegaciju Zvezde aprila 2019. godine".

"O kakvom licemerju se radi, govori i razgovor koji su juče objavili crnogorski mediji, u kome su glavni akteri upravo Golubović i Lazović. Tema razgovora je ista ona ona zbog koje Zvezda nije otputovala u Podgoricu. Iz razgovora se jasno vidi šta Golubović i Lazović poručuju ljudima koji danima protestuju u Crnoj Gori, a takodje se može čuti i da je direktor Veljović koji je Zvezdi garantovao bezbednost u Crnoj Gori, novogodišnje praznike proveo na Kopaoniku", navela je Zvezda.

Zvezda je na kraju pozvala Predsedništvo lige da se najzad sastane i hitno donese odluku o neregistrovanoj utakmici 13. kola ABA lige, odnosno da odredi novi termin odigravanja tog meča.

"Kako bi se celo takmičenje uvelo u legalne okvire i smanjio prostor za mahinacije, brojne spekulacije i slobodno tumačenje tabele i plasmana u ABA ligi. Svako dalje odlaganje, ćutanje i nečinjene Predsedništva, značiće saučesništvo u daljim neregularnostima i propasti ABA lige - koja je podsećamo, liga svih klubova", zaključila je Zvezda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Friday, 31.01.2020
20:21

4 коментара и све гробари. Какве везе ово има са Партизаном, те вас толико тангира? Запитајте се у себи зашто вас више Звезда интересује од 'вољеног' клуба?

avatar
paok
Friday, 31.01.2020
19:57

Ko se jos obazire sta Pudla prica.

avatar
Limenka
Friday, 31.01.2020
18:17

Zvezda sa svojom filijalom u ABA ligi, stvarno treba imati obraza da se komentarise regularnost. A to nam ne rade ni Hrvati, ni Slovenci.

avatar
Pipo Inzagi
Friday, 31.01.2020
17:41

Svi komentari navijača prepoštenog kluba čiji predsednik bije sudiju dok trener bez rominga čuva stražu.... hahahaha

avatar
Bugiber
Friday, 31.01.2020
17:14

Ova Zvezda ne bi trebalo da postoji...

avatar
svojnasvome
Friday, 31.01.2020
16:49

Dal je ovaj normalan? Pa registrovana je 20-0 za KKBV, al on opet vrši pritisak i to baš pred gradski derbi, slucajno....smešan si..... neregularnost?? Pa kad jedan od tvoja dva kluba istupi onda će biti regularnije..daj bre ćuti tamo više bedo

avatar
Grb partizana 1997?
Friday, 31.01.2020
22:31

Dobijate milione i milione od drzave ali i dalje kad vidite doktora padate u trans.

avatar
Michael
Friday, 31.01.2020
16:16

zvezda pozvala na regularnost ! Bolji vic odavno nisam cuo ...

avatar
2012/2013-2019/2020
Friday, 31.01.2020
20:53

Koja zvezda? :-D

avatar
ViniciusJR
Friday, 31.01.2020
15:12

Pozivate se na neregularnost za utakmicu na kojoj ste niste pojavili. A regularno je to da si ugusio veoma talentovanu ekipu i ekipu koja mozda igra najljepsu kosarku u ABA ove sezone (pravi FMP), da se Zvezdi ne bi desila bruka nad brukama da ne igra plej of. To sto su vas ti mladi momcinu direktnom mecu potpuno nadigrali, pa onda kompletno 2.pol Jovanovic nije smio da pozove nijednu akciju, cak ni da bodri igrace pored terena, nego morao da bude miran, to je regularno? Zao mi je one momke iz FMP-a, ali stvarno, zasluzuju plej of.

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 31.01.2020
18:38

Koliko morate svi da budete ograniceni i da ponavljate da nam nije Fmp-a da mi ne bi smo bili ni 4 ,ajde samo mi objasni kako,Pogledaj opet tabelu,misli malo svojom glavom,nije tesko.A za Jovanovica nemoj da brines,ne voli on lazne moraliste!

avatar
ViniciusJR
Sunday, 02.02.2020
02:31

Kao neko ko bas pomno prati ABA ligu, i to ne samo ovih par sezona, nego prakticno od osnivanja, reci cu ti jednu stvar totalno realno, a ti ako se ne slazes, sta da se radi, na kraju krajeva svako vidi stvari onako kako zeli da vidi. Mene ne zanimaju ni Zvezda ni FMP i kao pravi ljubitelj kosarke sit sam saopstenja pojedinaca svakih 10dana. A u vezi ovoga sto si pomenuo, FMP je do meca sa Zvezdom bio OZBILJAN kandidat za plej of i puna srca tvrdim, ekipa koja je igrala najbolju kosarku u ligi. Od drugog poluvremena tog meca, momci kao da su malo potonuli. Pa i nakon tog meca vise nisu ona ista ekipa. Da li zato sto su shvatili da ne mogu biti ispred "jaceg brata" ili sta vec, ali eto. I da, decko, pogledaces tabelu na kraju regularnog dijela i vidjeces da su ti trijumfi protiv FMP-a bili kljucni. Ako se dokopate plej ofa, sto u slucaju da npr izgubite od Partizana i naredne sedmice u Baru, postaje bas gusto. Mada vidjecemo sta ce se izdesavati.

avatar
noxovac993
Friday, 31.01.2020
14:52

na regularnost poziva tim koji je narusio regularnost hahaah pa ako hocete regularnost treba da vam se oduzme 1 poen i da vam se zabrani ucesce u plej-ofu

avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 31.01.2020
18:39

Evo ga jos jedan ograniceni,idi da procitas pravila Aba lige,ali vise puta, vidim da te koči jedna prosto prosirena recenica.