Zvezda preuzela predsedavanje ABA ligom

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.07.2017.
23:38
Izvor: Beta

Košarkaški klub Crvena zvezda mt:s, odnosno njegov prvi čovek Nebojša Čović, preuzeo je danas predsedavanje Jadranske lige.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Posle sednice Skupštine klubova Jadranske lige održane u Zagrebu, saopšteno je da je Zvezda predsedavanje preuzela shodno osnivačkom aktu i rotaciji na osnovu abecednog reda.

Mesto potpredsednika je pored Igokee i njenog generalnog menadžera Igora Dodika, pripalo je i Ciboni i njenom generalnom menadžeru Domagoju Čavloviću.

Skupština Jadranske lige je konstatovala "veoma jak interes i potrebu" klubova za osnivanje drugog ranga takmičenja.

Jadranska liga će, kako je saopšteno, preduzeti sve korake kako bi druga liga bila pokrenuta već u predstojećoj sezoni.

"Uverena da se radi o projektu koji će imati izuzetno snažan uticaj na rast i razvoj košarke, Jadranska liga će u najkraćem mogućem roku obaviti razgovore sa svim ključnim košarkaškim subjektima u regionu i upoznati ih sa detaljima projekta koji za popunjavanje druge lige podrazumeva poštovanje plasmana u nacionalnim šampionatima", navodi se u saopštenju.

Konačan status i tačan termin pokretanja druge regionalne lige, u zavisnosti od epiloga planiranih razgovora, biće poznat na sledećoj Skupštini, koja će se održati 27. jula.

Skupština Jadranske lige je, u cilju podizanja kvaliteta i popularizacije košarke, odlučila da se u sezoni 2017/18. organizuju turniri za mlađe kategorije, odnosno igrače do 19 godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 11.07.2017
06:37

Nakon isteka mandata vrate ime FMP i onda opet predsedavaju ligom po abecednom redosledu, zatim vrate Ivo Lola Ribar pa onda Refleks pa opet Crvena zvezda mts. To nije nikakav problem za njih.

avatar
Maximovic
Tuesday, 11.07.2017
02:29

Bravo konacno jos jedna pravam stvar da se uradi. I lepo da iz druge se ulazi u prvu i obrnuto. Ja bi cak i sistem 2 direktno in/out i po 2 naredna ili kup ili liga takmicenje. Tako bi svi klubovi imali sansu u regionu da napreduju. Cak u 2 ligi mogu i stave vise timova tako da sampionati tokom sezone nebi morali da imaju svoju prvu ligu vec bi se igrala na kraju sezone samo i to je to. Sobzirom da ovi iz druge nemaju evropu mislim da mogu odigraju 40-50 utakmica u 2 ligi pa ako zasluze imaju sansu da napreduju.

avatar
Professor
Tuesday, 11.07.2017
01:23

Umesto da gleda da isplati dugove Radonji i obezbedi zamene za ove koji su otisli on gleda da se uvali sto dublje u ABA ligu...

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 11.07.2017
12:11

Dozvolili ste da vas lazu oni koji propagiraju price o silnim novcima, projektima, narocito sada zbog F4 sezone u Beogradu, od cega mi nemamo apsolutno nista, sto se i vidi ocigledno...sve je regularno kao i do sada, odlaze najbolji, uvek po 5-6-7 igraca nas napusta, ekipa se jako tesko formira, ne dovode se veliki igraci, na trzistu uvek biramo zadnji, jedva grabimo nesto, ne nudimo mnogo...Zavrsavaju se odlasci, skupili smo novac, isplatili sve i priprema se plan za novu sezonu, skupstina ce biti za nekih nedelju dana, pa ce se tada sve znati....

avatar
The Real Man
Tuesday, 11.07.2017
00:38

Samo i Srbiji.

avatar
Čeki
Tuesday, 11.07.2017
16:23

Ovo je region bato, izgleda da ti geografija nije jaca strana, a bogami ni pravo.

avatar
The Real Man
Tuesday, 11.07.2017
17:13

Uuu izvini profesore, doktore nauka!! Koji region kad ostali nemaju pravo glasa u ABA ligi za bilo sta.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 10.07.2017
23:57

Preuzeli smo komandu, sada ce razni Puklovi, Javori i slicni malo da paze sta rade, i kako sude, cesto se antikosarka igrala, muska evroligaska igra se nije dozvoljavala, a tehnicke su delili kao nezdravi, tipa za jednu tekmu dobijemo kao skupa za 30 odigranih u EL...Sada ce nastati mir i normalno fukcionisanje, prosperitet Aba lige i kosarke u regionu....