Zvezda razbila Krku, gosti igrali samo poluvreme!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 02.11.2020.
19:57
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli daleko boljom igrom u nastavku ostvarili ubedljivu pobedu protiv slabašnih gostiju

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde stigli su do ubedljive pobede protiv Krke u poslednjem meču 5. kola ABA lige slavivši sa 88:62 (18:15, 26:14, 23:17, 21:16).

Crveno-beli su posle nešto slabije uvodne prve četvrtine i većeg dela druge pred poluvreme dodali gas, a u nastavku se protivnik apsolutno ništa nije pitao.

Najefikasniji u pobedi Zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 16 poena uz četiri pogođene trojke, a dvocifren je bio i trio Amerikanaca.

Kori Volden je ubacio 13 poena, O'Brajant 11, dok se Lojd zaustavio na 10.


Zvezda je povela sa 5:0 zahvaljujući sjajnom Lojdu, a prve poene na meču Krka je postigla tek u četvrtom minutu nakon koša Vrapca.

Vrabac je posebno bio raspoložen u prvoj četvrtini pošto je ubaciokoš-faul i zahvaljujući njemu gostujući tim je pariraofavorizovanom domaćinu u ovom delu igre.

Bivši igrač Partizana je u uvodnih 10 minuta postigao šestpoena.

Iskusni Rok Stipčević je na uvodnu u osmi minut realizovao obaslobodna bacanja vrativši meč na početak.

Zvezda je tokom većeg dela prve deonice bila dekoncentrisana,najviše zahvaljujući dobroj odbrani Krka.

Prvi deo igra okončan je prednošću Zvezde od 18:15 koju je doneoJagodić Kuridža pošto je oba puta bi precizan sa penala.

Druga četvrtina počela je trojkom Korija Voldena za 21:15, što jebila najveća prednost koju su crveno-beli imali od startameča.

Zvezda je poenima Dejana Davidovca sa penala stigla do maksimalnihplus osam u četvrtom minutu druge deonice.

Krka se ipak nije predavala, pa je Škedelj zaostatak smanjio na petpoena pogotkom za tri.

Potom je Kamfor dodatno istopio prednost Zvezde rešviši vrlo laganosituaciju jedan na jedan protiv Marka Simonovića. Zvezda je napolovini druge četvrtine vodila svega plus tri.

Zvezda ipak nije dozvolila da se serija gostiju nastavi, pa suO'Brajant i Jagodić Kuridža postigli četiri brza poena.

O'Brajant se posebno pokazao lepim poenima na drugi obruč uzdodatno slobodno bacanje. Njegovim poenima Zvezda je vratilamaksimalnih plus osam.

Ovaj košarkaš je za vrlo kratko vreme došao do sedam poena.

Seriju je upotpunio Ognjen Dobrić, trojkom uz dodatno slobodnobacanje za ogromnih plus 13 u korist Zvezde.

U finišu poluvremena istakao se i Volden, što poenima, što asistencijom, ali je plus 15, sa koliko se otišlo na poluvreme, doneo Lengston Hol.

Treća četvrtina bila je ključna za trijumf Zvezde pošto su izabranici Saše Obradovića praktično prelomili meč u ovom delu igre.

Dvocifrenu prednost do koje su stili serijom krajem prvog poluvremena učvrstili su tokom treće deonice stigavši i do velikih plus 22 u jednom trenutku.

Ovaj deo igre obeležio je Simonović, koji nije toliko bio zapažen u prvom poluvremenu.

Nakon 21 poen prednosti za Zvezdu poslednja četvrtina je ubila svaku neizvesnost po pitanju pobednika meča.

To nije poremetilo Zvezdine igrače, koji nisu posustali, već su u završnoj četvrtini stigli i do maksimalnih plus 30.

Zvezda je ovom pobedom ostala na maksimalnom učinku u regionalnom takmičenju, a priliku da nastavi istim stopama imaće protiv Primerske u narednom kolu.


baner 17
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kori Volden
Monday, 02.11.2020
21:03

Dzoni opet solira, forsira. Ne ide ga, ali vidi se velika zelja. Bice to sve okej, vidi se da odskace kvalitetom. Nije neko merilo, ali radio je sta je hteo bukvalno. Najvise me raduje partija naseg Knindze. Bravo Ogi ! Odlicna minutaza i bas ono sto mu treba. Dace Bog da i dalje bude u rotaciji. Ovo danas je bilo super. Kori odlican, agresivan, napadao obruc konstantno. Lojd apsolutno neprimetno dosao do 10 poena, odmorio konacno. Kuridza stena. Retko koristan igrac, ne bih dao njega i DeDu ni za sta. I onda dolazimo do Tejlora Rocestija. Ima jedan minut na ovom mecu koji ga je skroz opisao. Rezultat je 12-12. Masimo sut,Krka ide u kontru, MJK sprinta kao Bolt, stize igraca koji je imao veliku prednost, smeta mu pri pasu i Volden sece loptu. Rocesti dzogira polako nazad tek da se kaze da trckara. Sledeca akcija, udvajaju ga, salje ocajan pas prema Teriju koji sa svim svojim predispozicijama, znamo kakve su, jedva hvata loptu i pravi korake. Sledeci napad, obican pik Tejlor nonsalantno prati protivnickog pleja kroz blok, maltene ponovo trckara uz njega, covek baca flouter, lagan kos. Mora Roc mnogo, mnogo bolje. Trenutno je poprilicno los. Imali smo u jednom trenutku u drugoj cetvrtini postavu Hol, Volden, Dobric, Obrajant, Kuridza. Jeli su sve u odbrani, sve preuzimali, sve pokrivali. Brutalno je izgledalo. Bice ovo sve okej kada se Dzoni uklopi skroz i iskreno se nadam da ce se Tejlor uozbiljiti, inace apsolutno vidim sto mu je dat ugovor na 3 meseca. Ako nastavi ovako , trazicemo definitivno novog beka, nadam se da ce biti bolje i da nece biti potrebe za tim. Jos jedna vrhunska utakmica, odskacemo kvalitetom toliko da je samo pitanje kolika ce razlika biti. Jedva cekam derbi.