Zvezda se nije ni pojavila u Madridu, Real se "zahvalio" sa "samo" 23 razlike!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.10.2024.
22:47
Izvor: Sportske.net

Ni želje, ni volje.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde večeras su ubedljivo poraženi od Reala u Madridu sa 95:72 u meču petog kola Evrolige.

Zvezda kao da se nije ni pojavila na parketu "Vizink centra", a "kraljevski" klub takvo raspoloženje crveno-belih iskoristio da upiše najlakši trijumf od starta takmičenja, na šta je uticala i odluka da se Nemanja Nedović iz predostrožnosti ni ne nađe u timu, kao i odsustvo povređenog Džoela Bolomboja.

Jedini dvocifreni u Crvenoj zvezdi večeras je bio Miloš Teodosić sa 11 poena, dok je Džanan Musa bio košgeterski najraspoloženiji u "kraljevskom" timu sa 17 poena, dok je Fakundo Kampaco ubacio 13 poena, ali ostvario najveći indeks - 30.

Zvezda i Real sada imaju identičan skor 3-2.

Počeli su crveno-beli meč u petorci Miler-Mekintajer, Kenan, Kalinić, Daum i Plavšić.

Od samog starta utakmice Zvezda je igrala sa manjom energije u Madridu, a tako se ne može protiv jednog od najjačih klubova u Evropi. Poveli su gosti košem Kenana, a onda usledila prva velika serija Reala od 10:0 koju su kreirali Kampaco sjajnim asistencijama i Tavares poenima iz reketa.

Zvezda je tek u poslednjem minutu prve četvrtine posle pogođenih "penala" Davidovca stigao do dvocifrenog broja poena, a Real vodio sa 22:10.

Borba se rasplamsala tek kada je na parket ušao Teodosić i malo "probudio" saigrače. Uspeo je šampion Srbijie da uhvati napadački ritam, veže sedam poena i dođe na "-5" - 23:18.

Ipak, kratko je potrajao dobar period u igri gostiju, pa je Real uzvratio velikom serijom od 13:0 i posle trojke Ljulja poveo sa 33:18. 

Delovala je bezvoljno Sferopulosova ekipa na parketu "Vizink centra", a domaćin posle "zakucavanja" Endijaea stigao do maksimalnih "+18" - 38:20, da bi se prvi deo meča završio vođstvom Madriđana od 46:29.

Bio je izuzetno raspoložen i motivisan mladi Endiaje večeras, a posle njegove trojke Real je otišao na "+20" - 51:31, posle nešto više od dva minuta igre u drugom poluvremenu.

Dašak živosti u Zvezdin tim unosio je sa vrmena na vremena najiskusniji Tedosić, koji je vezao pet poena i nije dozvolio da rival ode na još veću razliku, ali su crveno-beli bili miljama daleko od preokreta, jer je Kampaco bez problema dirigovao igrom Reala, a Madriđani do poena dolazili uglavnom lako.

Već je sredinom treće četvrtine postalo jasno da obe ekipe samo čekaju da se utakmica završi. Zvezda se nije ni nadala preokretu, a Real rutinski odrađivao posao i držao visoku prednost, koja se popela na 67:43 posle pogođenog slobodnog bacanja Kampaca.

Tada je i Real malo "spustio gas", a Zvezda se posle trojke Jaga za seriju 9:0 vratila na "-15" - 67:52.

I taj, da kažemo, poslednji pokušaj crveno-belih da se vrate u igru kratko je trajao. Real je rutinski početkom poslednje deonice odbio kratak nalet gostiju. Nije bilo do košarke šampionu Srbije večeras, a to su Madriđani prihvatili i otišli na "+24" posle koša Deka za 81:57.

Imali su domaći i 28 poena viška posle Musine trojke (91:63), a meč je završen slavljem domaćina 95:72.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke