Zvezdi stigla sjajna vest iz Zagreba!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.02.2018.
20:46
Izvor: Sportske.net

Zvezda sada ima ''zicer'' za osvajanje prvog mesta pred plej-of!

Zadar/Zvonko Kucelin
Zadar/Zvonko Kucelin

Povezane vesti

U derbiju 19. kola ABA lige, Cedevita je pred svojim navijačima u Zagrebu savladala Budućnost sa 76:71 i tako pružila priliku Crvenoj zvezdi mts da od Podgoričana preuzme prvo mesto na tabeli uoči plej-ofa!

Prvo poluvreme proteklo je u boljoj igri Zagrepčana. Pre svega se to odnosi na igru u odbrani ekipe Jurija Zdovca, pa Podgoričani često nisu imali rešenja u napadu, a par puta nisu ni uspevali da šutiraju za 24 sekunde.

Cedevita je konstantno imala prednost koja je na poluvremenu iznosila ''plus sedam'' - 40:33.

Ali, drugo poluvreme donelo je drugačiju sliku na terenu. Budućnost se probudila u trećem kvartalu, predvođena Gibsonom, Lendrijem ali i sjajno raspoloženim Aleksom Ilićem.

Budućnost je uspela da preokrene rezultat u svoju korist, a sredinom poslednjeg kvartala vodila je i sa 69:64.

Činilo se tada da Podgoričani idu ka pobedi, ali onda su - sami sebe pobedili! Izgubljene lopte Gordića, pa promašeni ziceri Ilića i Šehovića uneli su konfuziju u redove gostiju, što je Cedevita umela da iskoristi.

Sve dileme rešio je Krušlin na pola minuta pre kraja, kada je pogodio trojku uz prekršaj, posle čega je Cedevita otišla na nedostižnih 76:69.

Krušlin je sa 19 poena bio najefikasniji u ekipi Cedevite, a pratio ga je Musa sa 15.

U ekipi Budućnosti 19 poena Gibsona, 12 Gordića, a 11 je upisao Aleksa Ilić.

Posle ovakvog epiloga, Crvena zvezda drži sve u svojim rukama kada je u pitanju osvajanje prvog mesta na kraju ligaškog dela sezone.

Ako crveno-beli savladaju FMP u ponedeljak, zatim Zadar, pa Igokeu u gostima i Cibonu u Beogradu, ići će sa prve pozicije u plej-of, bez obzira na rezultate ekipe Budućnosti.

-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke