Zvezdin ''het-trik'' u Kupu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.02.2015.
18:46
Izvor: Sportske.net

Ekipa Mega Leksa je pružila sjajan otopr Zvezdi u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu, ali je trofej ipak završio u rukama beogradskih crveno-belih, treći put uzastopno!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Posle Kragujevca i beogradskog ''Pionira'', košarkaši Crvene zvezde Telekom su trijumfovali i na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća večeras u Nišu.

Tim Dejana Radonjića je u finalu savladao ekipu Mega Leksa rezultatom 80-74, posle zanimljivih 40 minuta igre, neizvesne borbe, praćene rezultatskim preokretima.


Odlično finale priredili su nam večeras košarkaši Crvene zvezde Telekom i Mega Leksa, baš kao i pre godinu dana, kada je Zvezda uzela trofej u ''Pioniru''.

Mlada ekipa Dejana Milojevića tokom čitavog meča je pružala snažan otpor velikom favoritu. Prvu nešto osetniju prednost Mega je stekla sredinom prve deonice, kada je povela sa 8-3, ali je Zvezda brzo odgovorila sa pet vezanih poena raspoloženog Markusa Vilijamsa.

Ipak, finiš prve četvrtine obeležili su igrači Mege, Zagorac i Krstić, koji su svom timu doneli ''plus 5'' na kraju prvog perioda igre.

Odlični Rade Zagorac je u istom ritmu nastavio i početkom druge deonice i najzaslužniji je što je Mega stigla i do devet poena razlike - 25:16.

Zvezda ponovo odgovara, Vilijams je ponovo bio u glavnoj ulozi u svom timu, kako poenima, tako i asistencijama u njegovom stilu, pa je Zvezda uhvatila priključak.

Međutim, u finišu prvog poluvremena raspucali su se Kešelj i Jokić, Mega je stigla i do 42:32, ali je trojkom Vilijamsa Zvezda smanjila na 42:35 na poluvremenu.

cirbes - musli

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV


Nikola Kalinić je obeležio početak drugog poluvrremea, njegovom trojkom Zvezda ponovo hvata priključak.

Poenima Mitrovića, Zvezda je nešto kasnije i povela sa 45:44 i čitavim tokom drugog poluvremena smo gledali ''rezultatsku klackalicu''.

Tako se ušlo i u neizvesni finiš, a ključni trenici bili su peta lična greška Nikole Jokića i promašena trojka Radeta Zagorca, koji je bio neometan u toj situaciji.

Na 18 sekundi do kraja, i Kešelj je promašio za tri poena, Zvezda je tada vodila sa 77:74.

Usledio je tajm-aut Milojevića, a onda ponovo Nikola Kalinić u glavnoj ulozi, prvo poen sa linije slobodnih bacanja za 78:74, a onda i sjajna odbrana, čime je sve bilo rešeno i Zvezdino slavlje je moglo da počne...

Na kraju, poenima Luke Mitrovića sa linije penala, konačnih - 80:74!

Zvezdin kapiten Luka Mitrović je bio i najbolji pojedinac u pobedničkoj ekipi sa 21 poenom i 12 skokova. Nikola Kalinić je blistao u drugom poluvremenu, u finišu pogotovo, a meč je završio sa 17 poena, dok je Markus Vilijams upisao 14 poena i osam asistencija.

U poraženoj ekipi Mega Leksa, Nenad Miljenović najbolji sa 21 poenom i pet skokova, a Nikola Jokić je upisao 18 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markо Đorđević
Sunday, 22.02.2015
19:47

Istinski duel dve najbolje ekipe u Srbiji. Kalina i Mitrovic doneli kup. Svaka cast momci, neka ovo bude prvi od mnogih trofeja u nizu. Sve pohvale za fenomenalnu ekipu Mege. Veliki potencijal, bice Miljenovic, Jokic i Krstic veliki igraci. Ti si moj bol, ti si mi sve ! Volim te Zvezdo !

avatar
Aleksandar St.
Sunday, 22.02.2015
21:45

hahaha...ironija....

avatar
Fmp-u niko ne moze da zabrani kako ce da se zove
Sunday, 22.02.2015
22:49

ko je najbolji u srbiji ne odlucujes ti vec se gleda ko je sampion drzave , i to 13 godina zaredom ,tako da tvoja prica ne pije vodu ..svake godine ste najbolji tiom u srbiji a sampion nikako da budete ,ne pije ti ta prica vodu :)