Zvezdin rafal za 16. pobedu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 05.02.2023.
18:08
Izvor: Sportske.net

Veoma ubedljiva Crvena zvezda u "Pioniru".

Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nova, 16. pobeda Crvene zvezde u okviru AdmiralBet ABA lige, pošto je slavila protiv Igokee u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 104:71. 

Zvezda je sa tri trojke počela utakmicu u prva četiri minuta, bilo je 12:4 vrlo brzo, a onda je Petrušev pogodio i svoju treću trojku za 17:4. Pobeda je već bila na vidiku. 

Trojkom Bentila za 27:11 je završena prva deonica. 

Nakon Nedovićeve trojke je bilo 30:11, zanimljivo da je to bila čak 6. trojka crveno-belih. Posle sedme koju je pogodio Vildoza Zvezda je imala 21 poen viška. 

Igokea se mučila, dosta grešaka u prvom poluvremenu, a tome je doprinela i dobra igra u odbrani crveno-belih. Dešavalo se i da im lopta nekoliko puta praktično izlazi iz koša. 

Sa druge strane, Vildoza je nastavio da puni koš Igokee, nije ih štedeo ni Dobrić... Sve je začinio Kampaco trojkom u poslednjoj sekundi. 

U nastavku tri i po minuta Igokea bez koša, prednost je ponovo rasla, bilo je i duplo (70:35), pa onda je bilo i plus 40 poena razlike. Odbrana Igokee nije postojala.

Nedović je bio taj koji je imao vruću ruku u drugom poluvremenu, Argentinci skoro i da nisu igrali.  

Zvezda je uspela da pređe i "stotku" na tri minuta do kraja utakmice, Ivanović je iskoristio priliku i da raspodeli minutažu.

Nedović najefikasniji sa 20 poena, Dobrić i Kampaco su imali po 14, Vildoza 13. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke