Zvezdin trener se plaši ''hrvatskog sindroma''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.05.2020.
23:41
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Šta će biti sa srpskom košarkom posle pandemije?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Dva meseca se već ne igra košarka širom sveta, neizvesno je šta će se dešavati i narednih meseci, a sve to izaziva i ozbiljne posledice po finansijsko stanje u klubovima.

Što kriza bude duže trajala, kvalitet košarke bi mogao da bude sve slabiji, a kako će sve izgledati posle pandemije, pokušao je da objasni šef struke Crvene zvezde Dragan Šakota u izjavi koju prenosi ''Žurnal''.

''S obzirom na to da će budžeti najvećeg broja klubova biti manji, igrači će odlaziti u sredine koje bolje plaćaju, recimo u Aziju, konkretno u Kinu i Japan, zemlje koje u odnosu na Evropu ulažu neverovatne pare.

To će doneti pad kvaliteta na Starom kontinentu. Prirodno, države koje obiluju talentima popunjavaće njima klupske sastave, ali to nije i dovoljno za najviši nivo takmičenja'', izjavio je Šakota.
-
Bundesliga

Na sve to nadovezao se jednim upečatljivim primerom koji je ujedno i veliko upozorenje srpkoj košarci.

''Primer je Hrvatska, koja ima mnogo mladih darovitih igrača kao i NBA protagonista, a nema ekipu za najviši domet u evropskim klupskim takmičenjima, pa i u ABA ligi. Na žalost taj sindrom može da zadesi i srpsku košarku, posebno ako talenti rano i na prvu ponudu budu odlazili u inostranstvo'', smatra Šakota.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke