Zvezdina 28. uzastopna pobeda nad FMP-om, i to baš ubedljiva!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.03.2021.
20:39
Izvor: Sportske.net

Ni trunke neizvesnosti večeras u 'Pioniru'', Zvezdina totalna dominacija.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

U utakmici 23. kola ABA lige, košarkaši Crvene zvezde večeras su u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' ubedljivo savladali ekipu FMP-a rezultatom 101-71.

Zvezda sada ima učinak 18-3, uz dve odložene utakmice, dok je FMP pretrpeo ukupno trinaesti poraz uz osam trijumfa.

Prvo poluvreme obeležio je sjajan šut Zvezdinih košarkaša, koji su lako probijali odbranu gostiju iz Železnika. Tim Dejana Radonjića je u prvih 20 minuta pogodio čak devet trojki, uz odličan procenat šuta, isticali su se Davidovac, Dobrić, Lojd, a na drugoj strani parirao im je raspoloženi Nemanja Nenadić, koji je prvo poluvreme završio sa čak 18 postignutih poena.

Ali, Nenadić nije imao napadački raspoloženih saigrača, pa je Zvezda na poluvreme odnela prednost od 16 poena razlike - 63:47.

U nastavku, Zvezda je uspela da zaustavi i Nenadića, koji je u drugom poluvremenu upisao još samo dva poena, a iako je pokvarila svoje procente šuta, rezultatsku prednost je i dalje nastavila da uvećava. U trećoj četvrtini FMP je bio potpuno bezidejan u napadu, taj deo igre ''Panteri'' su završili sa samo četiri postignuta poena.

Do kraja se samo postavljalo pitanje kojom razlikom će Zvezda dobiti ovaj meč, kojim su crveno-beli nastavili dugogodišnju seriju pobeda nad FMP-om. Ovo im je 28. uzastopna protiv ovog rivala u svim takmičenjima.

Džordan Lojd je na kraju bio najefikasniji u Zvezdi sa 18 poena, Dobrić je upisao 14 poena i sedam skokova, a dvocifren učinak imali su i Noko sa 13 i Davidovac sa 12 poena, uz po šest skokova i asistencija.

U FMP-u Nenadić ubedljivo najefikasniji sa 20 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke