Zvezdina 31. uzastopna pobeda nad FMP-om i korak do triple krune!

Autor: Darko Mitrović
petak 17.06.2022.
20:37
Izvor: Sportske.net

Zvezdin kvalitet je večeras došao do punog izražaja.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde trijumfalno su započeli finalnu seriju plej-ofa AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije.

Oni su u prvoj finalnoj utakmici savladali ekipu FMP-a u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' rezultatom 110:71 i sada ih još samo jedan trijumf deli od odbrane titule prvaka Srbije i triple krune u ovoj sezoni, s obzirom da su prethodno osvojili i Kup Radivoja Koraća i AdmiralBet ABA ligu.

FMP bez Brajsa Džonsa i Gareta Nevelsa nije bio ni blizu ekipe koja je bila najprijatnije iznenađenje u AdmiralBet ABA ligi ove sezone.

Gosti iz Železnika su uspeli koliko-toliko da pariraju velikom favoritu samo tokom prve četvrtine koju je Zvezda dobila sa 24:18. Tih deset minuta je obeležio Zvezdin centar Ognjen Kuzmić sa deset postignutih poena, a jedino gde je ''škripalo'' u igri domaćeg tima bio je šut za tri poena.

Ali, zato je Zvezda imala izvanredan procenat šuta za dva poena, koji je išao čak i do 80 posto uspešnosti. U drugoj četvrtini Zvezda je uspela da značajnije uveća razliku u svoju korist, odbrana je bila čvrsta, baš onakva na kakvu smo i navikli od crveno-belih u većem delu sezone, a da utisak bude kompletan potrudio se Ognjen Dobrić koji je u poslednjoj sekundi prvog poluvremena ''probio led'' i kad je u pitanju šut za tri poena i postigao prvu Zvezdinu trojku u ovoj utakmici za ubedljivih 53:29.

Zvezda u trećoj četvrtini nije dozvolila rivalu ni da pomisli da može do preokreta. Rutinski su crveno-beli održavali ubedljivu prednost, proradio je i šut za tri poena, pogađali su i Dobrić, i Marković, Lazić... Ali, ono što je obeležilo treću četvrtinu jeste i povreda Ostina Holinsa koji je pao posle prodora ka košu gostiju i kontakta sa Nerandžićem, a teren je napustio uz pomoć saigrača, jer nije mogao da se osloni na nogu.

Ipak, do kraja meča je ostao na klupi, što bi trebalo da bude znak da povreda možda i nije toliko teška kako se u prvi mah učinilo. 

U poslednjih deset minuta samo se postavljalo pitanje da li će Zvezda uspeti da pređe 100 postignutih poena. Crveno-beli su u tome uspeli još sredinom četvrte deonice, a pomogle su im i čak tri nesportske lične greške koje su košarkaši FMP-a napravili u ovom delu igre.

Ovo je 31. uzastopna pobeda Crvene zvezde nad FMP-om u svim zvaničnim takmičenjima.

Ognjen Kuzmić je sa 17 poena i sedam skokova bio najefikasniji u ekipi Crvene zvezde, Dobrić je upisao 14 poena, Ivanović 13, uz devet asistencija, a dvocifren učinak imali su i Lazić i Mitrović sa po 11 poena.

U FMP-u Tasić 19 poena i sedam skokova, Nerandžić 16, Radonjić 14 poena.

Druga utakmica finalne serije na programu je u nedelju u Železniku i ako Zvezda ponovo trijumfuje osvojiće novu titulu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke