Zvezdina šetnja kroz ''WAI TAI'' za potvrdu prvog mesta

Autor: Darko Mitrović
subota 12.05.2018.
20:49
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda aktuelnog šampiona, sedma po redu u Superligi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su večeras u ''WAI TAI Areni'' ekipu domaćeg Zlatibora rezultatom 89-75 i kolo pre kraja ligaškog dela sezone ostali na vodećoj poziciji u Grupi A Superlige.

Ovo je Zvezdina sedma pobeda, koliko ima i čačanski Borac koji je u isto vreme savladao ekipu Mega Bemaksa sa 89-77. Ali, znate već da beogradski crveno-beli imaju bolji međusobni skor u odnosu na Čačane i to im daje prednost na tabeli.

Ekipa Zlatibora je tokom prve četvrtine odlično parirala Crvenoj zvezdi, domaći su uglavnom bili u blagom vođstvu, a za preokret su se pobrinuli Filip Čović i Ognjen Dobrić, pa se u drugi kvartal ušlo vođstvom gostiju rezultatom 23:20.

Veći deo druge četvrtine takođe je obeležio dobar otpor domaćih, ali to nije dugo trajalo, kako se bližilo poluvreme, Filip Čović je igrao sve bolje i posle 20 minuta igre na semaforu je stajalo 50:37 u korist Crvene zvezde, a iskusni plej crveno-belih je taj igre završio sa 17 poena.

U trećem kvartalu su praktično rešeno pitanje pobednika, jer je Zvezda duplirala svoju prednost i do kraja je rutinski odradila posao.

Drugo poluvreme je obeležio Zvezdin centar Alen Omić koji je meč završio sa 19 poena, na koliko se zaustavio i Čović, a Ognjen Dobrić je upisao 18. Ekipu Zlatibora predvodili su Papić sa 22 i Popović sa 13.

Inače, večeras je najubedljiviji bio Tamiš, koji je na svom terenu savladao ekipu Mladosti sa 102-81, pa tabela posle devetog kola izgleda ovako:

Crvena zvezda 7-2
Borac 7-2
Mega Bemaks 5-4
Zlatibor 4-5
Tamiš 3-6
Mladost 1-8

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke