Zvezdine oscilacije protiv Zagrepčana, pobeda se računa!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 28.09.2018.
21:47
Izvor: Sportske.net

Pobeda Crvene zvezde uprkos velikim oscilacijama u okviru prvog kola ABA lige.

ABA liga/Crvena zvezda mts
ABA liga/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Pobeda Crvene zvezde na startu ABA lige, danas su dočekali Cibonu u dvorani "Aleksandar Nikolić" i na kraju su slavili rezultatom 78:68.

Faje je dobro počeo današnji duel, još jednom je dokazao da je veliko pojačanje jer je postigao prvih 6 poena za Crvenu zvezdu.

Ipak, Cibona je bila sasvim solidna, Rozić ih je predvodio, pa su nakon njegove trojke poveli i sa 17:12. Ubrzo je bilo i 14:20 kada je Uljarević pogodio novu trojku, Milan Tomić je nešto morao da promeni.

Faje trojkom, Regland dvojkom i Odžo nakon slobodnih bacanja su vrlo brzo preokrenuli rezultat, pa se na mali odmor otišlo uz prednost Crvene zvezde od 21:20.

Serija Crvene zvezde je nastavljena i u drugoj četvrtini, Čović je uneo svežinu, prvo su on i Odžo izveli alej-up, a potom je plej crveno-belih pogodio trojku i tu nije bio kraj. Beron je pogodio trojku, prethodno je Odžo pogodio dva bacanja, očas posla je bilo 31:20 za neverovatnu seriju od 17:0 koju je jedva prekinuo Ljubičić poenom sa slobodnih bacanja.

Gosti su se, ipak, vratili u meč. Ljubičić je to učinio praktično sam, loša je bila odbrana Crvene zvezde na njemu, pa je ubrzo bilo 33:29. Regland, Ristić i Faje su vratili pristojniju razliku u korist crveno-belih do kraja poluvremena, ali je Ljubičić igrao sjajno na drugoj strani.

Marić je trojkama držao Cibonu i dalje u igri tokom treće deonice, tri je vezao na startu za samo -1, a kada je Bilinovac pogodio za 2, Cibona je preuzela prednost. Dobrić je tada preuzeo odgovornost, igrao je sjajno i samo zahvaljujući njemu Crvena zvezda mts je imala 2 poena prednosti pred poslednju deonicu.

Veoma bitna trojka jeste ona koju je postigao Regland početkom poslednje četvrtine, a upravo je ovaj košarkaš vodio Crvenu zvezdu ka pobedi. Njegovim poenima je Zvezda napravila ključnu prednost koja je bila nedostižna, na pet minuta do kraja je imala 71:61.

Ipak, gosti se nisu predavali, stegli su u odbrani i aktuelni šampion Srbije nije postigao poen skoro dva minuta kada je ponovo Regland vratio samopouzdanje svom timu. Dileme je isti igrač otklonio na dva minuta pre kraja kada je pogodio novu dvojku za 75:66.

Regland je imao 22 poena kod Crvene zvezde, 12 je ubacio Faje, a Cirbes 11. Kod gostiju Ljubičić 17 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Saturday, 29.09.2018
02:56

Ako nista drugo, Alimpijevicevom taktikom bi primili 80+ poena, ovako smo primili ispod 70 sto me raduje makar za pocetak.

avatar
Апис
Friday, 28.09.2018
22:54

Очајно градимо рекет, а самим тим имамо проблем у дефанзивном скоку.