Zvezdini rivali ređaju pobede

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 18.01.2015.
23:44
Izvor: Sportske.net

Kakvu konkurenciju Crvena zvezda Telekom ima u grupi "E" TOP 16 faze Evrolige najbolje govore rezultati koje protivnici Radonjićevog tima beleže u nacionalnim šampionatima.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Da se TOP 16 faza Evrolige u mnogome razlikuje od prvog dela takmičenja mogla je da se uveri i ekipa Dejana Radonjića koja posle tri odigrana kola ima skor 0-3 a premliminarnu fazu je završila sa 6 trijumfa i 4 poraza.

Mnogo teži posao crveno-bele čeka u borbi za mesto koje vodi u plej-of Evrolige a protivnici su sve samo ne naivni.

Pisali smo da je u subotu Alba nastavila pobedonosnu seriju u Bundesligi trijumfom nad Tibingenom, a u nedelju su i španske ekipe iz grupe "E" lako stigle do novih pobeda.

Kada se tome doda da su u tokom večeri i ostale ekipe iz grupe "E", izuzimajući Galatasaraj, ostvarile trijumfe i nastavile dominaciju u svojim nacionalnim šampionatima, jasno je da će Zvezda do kraja TOP 16 faze imati težak zadatak da nekoga nadigra.

Makabi je u 16. kolu izraelske Superlige slavio protiv Hapoel Jerusalima rezultatom 96:76 (29:17, 17:30, 25:13, 25:16) čime je "Ponos Izraela" upisao svoju 14. pobedu od početka sezone.

Tim iz izraelske prestonice ima skor 14-2 i vodi na tabeli tamošnje Superlige sa 4 pobede više od prvog pratioca.

Tokom popodneva je igran derbi u Litvaniji. Ekipa Neptunasa je na svom terenu ugostila Žalgiris a gosti su slavili rezultatom 76:80 (26:18, 14:23, 19:12, 17:27).

Podsećamo da je Neptunas u prvom delu Evrolige savladao Zvezdu na domaćem terenu te pobeda Žalgirisa svedoči da crveno-beli ne mogu da računaju na siguran trijumf protiv ekipe iz "Zelene šume".

Žalgiris pose 21. kola u litvanskom šampionatu zauzima lidersku poziciju sa 20 pobeda i jednim porazom.

Crvena zvezda Telekom svoj meč 18. kola ABA lige igra u ponedeljak od 20.30 protiv Zadra a narednu utakmicu u Evroligi idućeg petka na gostovanju Barseloni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke