Zvezdu tek čeka ''pakleni'' ritam! Sledeća stanica Moskva, a onda...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.02.2020.
14:38
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Ni dana odmora za Zvezdine košarkaše u narednih desetak dana.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde započeli su seriju teških mečeva pobedama nad Partizanom i Panatinaikosom, prethodno su odmerili snage i sa Efesom od koga su poraženi, a već sutra će u Rusiji izaći na megdan domaćem Himkiju.

Meč je na programu u ''Mitišči Areni'', a početak je zakazan za petak u 18 časova.

Zvezdina ekspedicija je ovog popodneva otputovala za Moskvu, a pred polazak su svoja očekivanja izneli trener Dragan Šakota i košarkaš Dejan Davidovac.

''U narednih 11 dana, ekipa nije kući praktično 10, jer nas posle Moskve, očekuje put pravo u Crnu Goru, pa put u Niš. Upravo iz tog razloga mi moramo da mislimo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Himki, naredni protivnik je izvanredna napadačka ekipa, vrhunski tim koji je formiran da se plasira najmanje u plej of Evrlige.

Neće nam biti lako, njima nedostaju neki bodovi u tom proračunu i u skladu sa ambicijama koje imaju Međutim, često govorim momcima da nigde ne piše ko je bolji na papiru i da to mora da dokaže i na terenu.

Da nismo imali nesrećan period sa nekolicinom povređenih igrača verujem da bi stajali bolje na tabeli. Idemo da odigramo dobru utakmicu, polako se kompletiramo'', izjavio je Šakota, a prenosi klupski sajt Crvene zvezde.

Dejan Davidovac je svestan težine zadatka, ali veruje da će Zvezda naći način da nastavi seriju pobeda i potvrdi sve bolju formu.

''Očekuje nas teška utakmica, čeka nas izvanredan tim sa odličnim napadačima, igračima koji imaju iskustvo igranja u Evroligi, pa čak i NBA ligi. Nemamo puno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu, istini za volju, nemaju ni oni nakon gostovanja u Tel Avivu.

Pobeda protiv Panatinaikosa nam znači puno posebno u ovom zgusnutom kalendaru ali ova utakmica je nova epizoda i moramo da zaboravimo što pre utakmicu u sredu i da krenemo mnogo čvršće nego što smo otvarali utakmice sa Efesom i Panatinaikosom'', rekao je pred put u Moskvu Davidovac.

Posle meča protiv Himkija, Zvezdu očekuje put u Crnu Goru, na meč sa Mornarom u Baru, odakle se crveno-bela ekspedicija seli u Niš, na finalni turnir Kupa Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grb partizana 1997?
Thursday, 06.02.2020
17:53

Izdrzacemo sve a onda da ciljamo malo drzavni projekat u polufinalu ABA. Imaju oni kompleks od nas, uslo u krv i dovidjenja!
P.S. Nemojte replicirati, ne citam.

avatar
ariton
Friday, 07.02.2020
15:12

Od koga vas jadnice bez kluba.