24 godine od Jugovićevog trijumfa sa Juventusom - a onda 'prokletstvo'!

Autor: Stefan Matić
petak 22.05.2020.
23:45
Izvor: Sportske.net

A ujedno i početak čekanja na narednog "klempavka".

EPA/ANJA NIEDRINGHAUS
EPA/ANJA NIEDRINGHAUS

Povezane vesti

Ove sezone ćemo izvesno videti kraj jedne duge negativne serije.

Liverpul će po nastavku sezone osvojiti titulu Premijer lige na koju su čekali čitave tri decenije. "Redsima" treba svega dve pobede i za matematičkog slavlje.

Sa druge strane Juventus ima negativni period kada se priča o Ligi šampiona, prošlo je čitavih 24 godine od kada su "bjankoneri" podigli poslednjeg 'klempavka' i to u Rimu.

U finalu na "Olimpiku" susreli su se Ajaks i Juventus, golovima Ravanelija i Litmanena se otišlo u produžetke posle kojih nije bilo pobednika te se produžilo na penale.

"Kopljanici" su bili nesigurni, u četiri serije čak dva promašaja Davidsa i Siloja dok su kod Lipija bili svi sigurni. Vladimir Jugović je u četvrtoj seriji doneo trofej i veliko slavlje - a od tada bolni neuspesi.

Juventus je u naredne dve godine ponovo igrao finala LŠ da bi izgubili od Borusije Dortmund a onda sledeće od Real Madrida sa Mijatovićem.

Baner live stream

2002/2003 su izgubili od Milana u jednom od dosadnijih finala elitnog takmičenja, 2014/15 poraz od Barselone u Berlinu i pre dve godine poraz od Real Madrida sa 4:1 u Kardifu.

Dakle devet učešća u finalu, dve pobede uz sedam poraza od toga pet zaredom. Juventus čeka svoje utakmice sa Lionom u ovosezonskoj Ligi šampiona, da li je ovo ta za prekidanje 'prokletstva'?
    

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DVA HRAMA
Saturday, 23.05.2020
08:57

Kao sto lepo moze da se vidi, to je bilo na jucerasnji dan pre 24 leta. Opusteno, nece ti propasti vest:-D jer danas mi slavimo 30, odnosno, 13 leta, juce smo slavili 57 (to nam je bio prvenac), u ponedeljak 26, sutra cemo 31, a u cetvrtak cemo 51 i 17:-D

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 23.05.2020
00:41

Prokletstvo bi bilo da nismo uspeli ni da igramo u finale , 23 godina - 5 finala nije neuspeh ... To sto su mi skratili zivot za 10 godina , to je moja stvar :D

avatar
DVA HRAMA
Saturday, 23.05.2020
18:54

Koji si ti car.