Ajaks ne staje, novi korak ka tituli!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.04.2019.
21:08
Izvor: Sportske.net

Uporedo sa impresivnim partijama u Ligi šampiona, ''Kopljanici'' vode veliku borbu i za titulu na domaćoj sceni.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Ekipa Ajaksa pobrala je brojne simpatije fudbalske javnosti tokom ove sezone, fantastičnim rezultatima u Ligi šampiona, gde su presliali i Real i Ajaks i stigli u polufinale gde će odmeriti snage sa Totenhemom.

Zbog toga je znatno veće interesovanje i za njihove utakmice u šampionatu Holandije, gde Ajaks vodi veoma zanimljivu borbu za titulu sa ekipom PSV-a iz Ajndhovena.

Ovog vikenda igra se 31. kolo, a tim iz Amsterdama je samo četiri dana posle istorijske pobede u Torinu nad Juventusom, večeras trijumfovao i na gostovanju u Groningenu.

Pred više od 22 hiljade gledalaca na ''Euroborg'' stadionu, Ajaks je slavio rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Klas Jan Huntelar u 78. minutu meča.

Samo šest minuta kasnije, Huntelar je isključen zbog dva žuta kartona, a Ajaks je sa igračem manje u finišu meča zadržao minimalnu prednost i osvojio nova tri boda.

Naš Dušan Tadić je na terenu proveo svih 90 minuta.

Tri kola pre kraja, Ajaks je vodeći na tabeli sa 77 bodova, tri više od PSV-a, ali i uz utakmicu više, pošto tim iz Ajndhovena sutra dočekuje ekipu Den Haga.

Ajaks je ubedljivo najefikasniji tim u ligi sa 107 postignutih golova na 31 utakmici, a PSV je do sada 89 puta tresao protivničke mreže, u 30 odigranih mečeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Saturday, 20.04.2019
21:22

Igras u ligi de ako imas isti broj bodova, gol razlika odlucuje ko ce biti ispred. Das 89 golova u 30 kola (sto je 3 po mecu, 2.97 tacnije) sto je super, primis samo 23 (sto je manje od gola po utakmici) sto je isto super i opet budes drugi na tabeli, jer imas rivala koji trese izmedju 3 i 4 gola prosecno po utakmici (3.56 tacnije).
Sto govori kolki su ovi baksuzi iz PSV-a, ili drugim recima kakav fudbal igra Ajax.