Alaves ruši redom, ''diše za vrat'' Realu i Barsi!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.09.2018.
14:57
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda Alavesa u prvoj današnjoj utakmici petog kola Primere i nastavak serije pobeda.

EPA-EFE/ELVIRA URQUIJO A.
EPA-EFE/ELVIRA URQUIJO A.

Povezane vesti

Posle samo jednog osvojenog boda u prva dva kola, ekipa Alavesa ušla je u seriju pobeda koja je iz kola u kolo sve duža.

Danas je Alaves u meču petog kola Primere kao gost savladao ekipu Rajo Valjekana sa ubedljivih 5:1 i probio se u ovom trenutku na treće mesto na tabeli, sa deset osvojenih bodova, odmah iza Barselone i Reala.

Trijumf gostiju najavio je Navaro, već u osmom minutu meča, a na isteku prvih pola sata igre domaći su uzvratili preko De Tomasa.

Ali, samo četiri minuta kansije, kola kreću nizbrdo za ekipu Valjekana. Ibai je vratio rezultatsku prednost na stranu gostiju, a domaći ostaju i sa igračem manje na terenu pošto je isključen njihov štoper Abdulaje Ba.

U nastavku je sve bilo znatno lakše za ekipu Alavesa, Kaljeri je u 56. minutu povisio njihovu prednost, a pitanje pobednika definitivno je rešio Ibai, svojim drugim golom u 77. minutu.

Ni to nije bilo sve od Alavesa, pošto je u poslednjim sekundama utakmice rezervista Burhui dotukao domaćina - 5:1.

Ubedljivom trijumfu Alavesa doprineo je i srpski internacionalac Darko Brašanac, koji je odigrao svih 90 minuta, a Valjekanu je ovo treći poraz u četiri odigrane utakmice, ima tri osvojena boda i nalazi se pri dnu tabele.

Današnji program u Primeri nastavlja se od 16:15h, kada se sastaju Selta i Valjadolid, odnosno Eibar i Leganes.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke