Arsenal nadigrao Totenhem i pokazao da je kandidat za tiitulu!

Autor: Milovan Longinov
subota 01.10.2022.
15:21
Izvor: Sportske.net

Sedma pobeda Arsenala!

 EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom "Emirejtsu" ekipu Totenhema rezultatom 3:1 u derbiju osmog kola Premijer lige.

Mikel Arteta i Antonio Konte izveli su najjače sastave, što je najavilo spektakl, iako kod Sparsa nije bilo povređenog Dejana Kuluševskog. 

Arsenal je bolje otvorio meč i odmah napao rivala, a prvi je pripretio Martineli, koji je pogodio spoljni deo stative.

Arsenal je bolju igru krunisao u 20. minutu, Vajt je odložio do Partija, koji je sa 25 metara poslao loptu u same rašlje za 1:0.

Ipak, Totenhem je brzo odgovorio i izjednačio u 31. minutu. Gabrijel je zakasnio i oborio Rišarlisona u šesnaestercu, a sudija je potpuno opravdano pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Hari Kejn i pogodio za 1:1.

Do odlaska na odmor Žezus je imao neverovatnu priliku, iz neposredne blizine šutirao je direktno u Ljorisa, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Arsenal je u drugom poluvremenu u potpunosti razbio Totenhem. U 49. minutu Ljoris je  zaustavio udarac Sake, a onda je Romero loše reagovao, loptu je ukrao Žezus i na gol liniji je samo ćušnuo u gol.

U 62. minutu Totenhem je ostao sa igračem manje pošto je Emerson nagazio Martinelija i dobio direktan crveni karton. 

Brojčanu prednost Arsenal je iskoristio posle samo pet minuta, Martineli je ostavio loptu za Džaku i otvorio mu putanju lopte, Švajcarac je pogodio dalji ugao po zemlji za nedostižnih 3:1.

Konte se predao, što je pokazao sa svih pet izmena, pošto su izašli Lengle, Rišarlison, Perišić, Son i Hejbjerg, a ušli Sančez, Sesenjon, Bisuma, Doerti i Skip. 

I Arteta je odlučio da u finišu odmori Žezusa, Zinčenka, Partija i Odegora, koje su zamenili Tirni, Lokonga, Vijeira i Nketia. 

Tempo je u finišu potpuno opao, Arsenal je potpuno zasluženo slavio i sačuvao lidersko mesto sa 21 bodom, četiri više od Totenhema i Sitija, ali "građane" u nedelju očekuje derbi sa Mančester junajtedom. 

Standings provided by SofaScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Petković
Sunday, 02.10.2022
01:52

Gde je onaj komentator sa sk fan Junajteda koji je rekao da Arsenal ne može u top 4 hahaha,ne znam samo po kom osnovu je Liverpul favorit u sledećem kolu protiv Arsenala na gostovanju