Atletiko dobio Rajo, "cementirao" treće mesto i prišao Realu na "-2"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 09.04.2023.
22:50
Izvor: Sportske.net

Rutinski do finiša, pa mala drama.

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Mali madridski gradski derbi na "Valjekasu" između Rajo Valjekana i Atletika pripao je favorizovanim gostima, koji su slavili sa 2:1 u 28. kolu španske La Lige.

Tim Dijega Simeonea je bez većih problema izašao na kraj sa domaćinom, učvrstio je svoje treće mesto sa 57 bodova, ali se i primakao drugoplasiranom Realu na samo dva boda zaostatka.

Rajo je deveti sa 37 bodova, ima deset bodova više od Valensije, koja je prva ispod "crte", pa ne bi trebalo da strepi za opstanak u finišu sezone.

Atletiko je rešio ovaj duel sredinom prvog poluvremena.

Igrao se 22. minut kada je svetski šampion sa Argentinom Molina pogotkom završio fantastičnu kontru Atletika, koju su duplim pasom pokrenuli Grizman i Karasko, pa je Francuz proigrao Moratu, a ovaj Molinu, koji je matirao Stoleta Dimitrijevskog udarcem sa 15 metara.

Samo tri minuta kasnije bilo je 0:2. Karasko je centrirao iz kornera sa leve strane, a Ermoso je glavom "spakovao" loptu u mrežu iz peterca.

U nastavku meča je Atletiko rutinski i na "simeoneovski" način odrađivao posao, potpuno je umrtvio meč, od 62. minuta je imao i igrača više zbog crvenog kartona Ležena, ali onda u 85. minutu pravo niotkuda "bomba" Frana Garsije sa oko 30 metara za 1:2.

Zavladala je tada blaga panika u redovima Atletika, ali se rezultat ipak nije menjao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke