Atletiko Nasional u Japanu igra za Šapekoense

Autor: Beta Beta
utorak 13.12.2016.
19:58
Izvor: Beta

Fudbaleri Atletiko Nasionala će, ako osvoje Svetsko prvenstvo za klubove, trofej posvetiti poginulim članovima brazilskog Šapekoensea.

Povezane vesti

"Prethodnih nekoliko nedelja je bez sumnje bilo veoma teško. Šapekoense osećamo kao svoju braću. Moramo da osvojimo turnir za njih", rekao je trener Atletika Reinaldo Rueda pred polufinale.

Atletiko je u julu osvojio Kopa libertadores, čime je stekao pravo učešća na turniru u Japanu.

Kolumbijski klub je u finalu Kopa sudamerikana trebalo da se sastane sa Šapekoenseom, ali se srušio avion koji je prevozio brazilsku ekipu i tada je poginuo skoro ceo tim.

Čelnici Atletika su tražili od vladajućeg tela južnoameričkog fudbala da se titula pobednika Kopa sudamerikane dodeli Šapekoenseu.

Fudbaler Atletika Felipe Agilar kazao je da je svima u njegovom klubu čast što je trofej prepušten Šapekoenseu.

"Desila se velika nesreća i želimo da odamo počast žrtvama i njihovim porodicama tako što ćemo osvojiti trofej i odneti im kući",
kazao je Agilar.

Prvi protivnik na putu ka trofeju klupskog prvaka sveta, Atletiku će biti japanska Kašima, koja je već eliminisala Okland i Mamelodi Sandauns.

Trener Atletika je naveo da je Kašima dobro organizovan tim, jak u kontranapadima, i da će utakmica biti intenzivna.

"Predstavljamo sve klubove Južne Amerike i na našim ramenima je velika ogovornost", kazao je Rueda.

Utakmica izmedju Atletika i Kašime igraće se sutra od 11.30 po srednjoevropskom vremenu, dok će se tri sata ranije u drugom polufinalu sastati meksička Amerika i Real Madrid.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke