Atletiko osvojio Superkup Španije!

Autor: Boban Filipović
subota 23.08.2014.
00:27
Izvor: Sportske.net

U revanš meču na 'Visente Kalderonu' koji je obilovao uzbuđenjima, aktuelni šampion Španije minimlacem slavio protiv gradskog rivala i osvojio prvi trofej u sezoni.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Ispostaviće se da je pobednik, a samim tim i osvajač Superkupa Španije, rešen već u drugom minutu meča.

Junak 'Jorgandžija' je novajlija Mario Mandžukić koji je matirao Ikera Kasiljasa.

Legendarnom golmanu Reala ovo je prvi put da je izgubio meč od Atletika u karijeri koji je počeo kao starter!

Za raziliku od prvog meča na 'Santjago Bernabeu' (1:1) u kome nije bilo mnogo fudbalske lepote, ovaj na 'Visente Kaldeornu' je bio fantastičan, sa odličnim tempom i dosta prilika.

Šansi je bilo na obe strane, u 'Kraljevskom klubu' je posebno raspoložen u prvom poluvremenu bio jedini strelac iz prvog meča, Hames Rodrigez, ali Kolumbijcu se nije posrećilo da opet zatrese mrežu gradskog rivala. Ulaskom Ronalda u igru u nastavku njegov udeo u igri je očekivano opao, a Atletiko je u drugom delu igre mogao i do ubedljivije pobede.

Posebno su 'Jorgandžije' bile opasne iz prekida, mogle su bolje da realizuju i neke kontranapade i zabeleže ubedljiviji trijumf, ali ostalo je 1:0.

Doduše, Serhio Ramos je vrlo lako mogao da ponovi scenario sa finala Lige šampiona iz Lisabona, ali nije najbolje zahvatio loptu nakon jednog centaršuta s desne strane u sudijskoj naodknadi.

Pomenimo i to da je trener aktuelnog šampiona Španije Dijego Simeone u 25. minutu dobio crveni karon zbog priovora i ćuške četvrtom sudiji, Real je meč završio s desetoricom, Luka Modrić je u finišu završio drugi žuti karton.

Sve u svemu, trofej ostaje na 'Kalderonu', 'Jorgandžijama' je ovo drugi Superkup u istoriji kluba.

Jedini gol sa večerašnjeg meča možete videti OVDE.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke